Opel: Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο Vivaro


Η Opel παρουσιάζει τις νέες εκδόσεις των Vivaro και Movano στο κοινό για πρώτη φορά, στο Σαλόνι Επαγγελματικού Αυτοκινήτου IAA στο Ανόβερο στις 21-28 Σεπτεμβρίου, ενώ εκθέτει και το ανανεωμένο της πρόγραμμα οχημάτων van, συμπεριλαμβανομένου του νέου AstraVan.
  • 19/9/2006

Η Opel παρουσιάζει τις νέες εκδόσεις των Vivaro και Movano στο κοινό για πρώτη φορά, στο Σαλόνι Επαγγελματικού Αυτοκινήτου IAA στο Ανόβερο στις 21 ? 28 Σεπτεμβρίου, ενώ εκθέτει και το ανανεωμένο της πρόγραμμα οχημάτων van, συμπεριλαμβανομένου του νέου AstraVan. Το Vivaro κυκλοφορεί αναβαθμισμένο αισθητικά, με νέους ισχυρότερους κινητήρες (όλοι πληρούν τις προδιαγραφές Euro 4) και βελτιωμένη τεχνολογία. Επιπλέον, περιλαμβάνει δύο εκδόσεις με ανοιγόμενα πλαϊνά τμήματα και εκτενή γκάμα εξοπλισμού. Το Movano διαθέτει επίσης νέους, ισχυρότερους κινητήρες, ενώ προσφέρεται τώρα με ESPPlus. Παραγγελίες για τις νέες εκδόσεις γίνονται από το καλοκαίρι: το Vivaro αναμένεται στις εκθέσεις τον Οκτώβριο, και το Movano θα ακολουθήσει το Νοέμβριο.

Με τα μοντέλα αυτά, η Opel ενισχύει τη δέσμευσή της στην αυξανόμενη αγορά επαγγελματικού αυτοκινήτου στην κατηγορία μικτού βάρους μέχρι 3.5-τόνων. Μαζί με την αντίστοιχη Βρετανική μάρκα Vauxhall, η Opel υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη από το 2001 μέχρι το 2005, από περίπου 80,000 σε πάνω από 180,000 μονάδες. Αυτή η επιτυχία αναδεικνύει την εταιρία στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατασκευάστρια επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Επιπλέον, η θυγατρική της GM, Allison Transmission θα παρουσιάσει στο Ανόβερο το υβριδικό σύστημα κίνησης δύο προγραμμάτων λειτουργίας που χρησιμοποιείται από το 2004 στη Β. Αμερική σε λεωφορεία και τώρα θα προσφέρεται σε κατασκευαστές λεωφορείων στην Ευρώπη.