Ώρα ανανέωσης για το Skoda Kodiaq


Ήδη το μεγαλύτερο SUV της Skoda έχει συλληφθεί να δοκιμάζεται στους δρόμους κάτω από το γνωστό καμουφλάζ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: kolesa.ru
  • 11/12/2020

Το Enyaq μπορεί να είναι το επόμενο σημαντικότερο μοντέλο που θα λανσάρει η Skoda την ερχόμενη άνοιξη αφού είναι και το πρώτο ηλεκτρικό που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB. Ωστόσο, εξίσου σημαντικό παραμένει και το Kodiaq που μπορεί να μην δείχνει τόσο σικ αλλά σίγουρα θα συνεχίσει να πετυχαίνει υψηλότερες πωλήσεις από κάθε άλλο ηλεκτρικό μηδενικών ρύπων.

Και λέμε θα συνεχίσει επειδή σύντομα οι άνθρωποι της Skoda θα παρουσιάσουν την facelift εκδοχή η οποία θα εναρμονίζεται με τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας αλλά δίχως να υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Έτσι, τα νέα στοιχεία αναμένεται να κυμαίνονται στο πρότυπο μιας τυπικής αναβάθμισης και θα εντοπίζονται στα σημεία.

Όπως είναι τα φωτιστικά σώματα με νέο LED φωτεινό αποτύπωμα, οι προφυλακτήρες και γενικότερα το όλο φρεσκαρισμένο αμάξωμα που θα έχει αρκετές επιρροές από τα Superb και Octavia. Μια καλή προσέγγιση μας δίνουν και τα renderings του kolesa.ru, ενώ διακριτικές θα είναι και οι αλλαγές στο εσωτερικό με επικέντρωση στο σύστημα πολυμέσων.

Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων δεν αναμένονται αλλαγές, ενώ πιθανότατα να δούμε μια plug-in υβριδική έκδοση από την στιγμή που έχουμε δει τελευταία διάφορα αντίστοιχα μοντέλα του ομίλου (π.χ. από το Audi Q3 έως το Seat Tarraco) με αυτή. Πρόκειται για τη γνωστή που συνδυάζει έναν 1.4 TSI με ηλεκτρικό μοτέρ ενσωματωμένο στο κιβώτιο για συνολική ισχύ 245 PS και η ηλεκτροκίνηση για έως 50 km.