Ώρα ανανέωσης για το Volvo S90


Ακόμη και μια ναυαρχίδα χρειάζεται το φρεσκάρισμά της τόσο στον αισθητικό τομέα όσο και στον τεχνολογικό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/11/2019

Το Volvo S90 κοντεύει στο μέσο της διαδρομής του και στους επόμενους μήνες αναμένεται να παρουσιαστεί η facelift εκδοχή του. Όπως μας έχει συνηθίσει η σουηδική εταιρία το μέγεθος των εξωτερικών αλλαγών θα είναι εντελώς επιφανειακό και θα αφορά στους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και στα φωτιστικά σώματα που θα αποκτήσουν ένα πιο κρυστάλλινο και τρισδιάστατο σχήμα.

Η μάσκα θα εναρμονίζεται με αυτή των πιο πρόσφατων μοντέλων και δίχως να επηρεάζεται το κομψό και ελκυστικό στιλ του μακρύτερου μοντέλου της Volvo. Στο εσωτερικό τα νέα στοιχεία θα αφορούν επίσης στα σημεία, ενώ το σύστημα πολυμέσων θα βασίζεται στην πιο πρόσφατη έκδοση του, παραμετροποιημένου στα δεδομένα της εταιρίας, Android. Φυσικά θα υπάρχουν over-the-air αναβαθμίσεις, ενσωματωμένο Google Assistant και άλλες υπηρεσίες συνδεσιμότητας.

Η γκάμα των κινητήρων θα ευθυγραμμίζεται πλήρως με εκείνη του πρόσφατα ανανεωμένου XC90. Κάτι που σημαίνει πως θα δούμε νέες mild-hybrid εκδόσεις κάτω από το σήμα «Β» και μία νέα σειρά κινητήρων που θα τοποθετείται δίπλα στις σειρές βενζίνης «Τ» και πετρελαίου «D». Οι κορυφαίες εκδόσεις θα συνεχίσουν κάτω από το λογότυπο «Twin-Engine» με την T8 να αποδίδει περίπου 400 άλογα.