Ωραία μετατροπή: Δείτε ένα Ford Focus σε έκδοση Speedster!


Οι Ρώσσοι που έχουν κάνει αυτή την μετατροπή είχαν μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα την οποία εκτέλεσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  • 24/5/2020

 Οι μετατροπές (ιδίως από την Ρωσία) δεν φημίζονται για την αισθητική τους αρτιότητα, όμως αυτή εδώ πραγματικά μας εξέπληξε. Ιδίως για την ιδέα που είχε κάποιος να πάρει ένα Ford Focus και να το βάλει στην κατηγορία αυτοκινήτων όπως η McLaren Elva ή η Ferrari Monza SP1/SP2.

Mιλάμε δηλαδή για ένα Focus Speedster, το οποίο δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Ford ούτε στα πιο τρελά ονειρά της. Όμως οι τρελοί Ρώσοι που ασχολήθηκαν με αυτό, όχι μόνο κατάφεραν να το φτιάξουν, αλλά όπως φαίνεται κατάφεραν να το κάνουν να είναι και όμορφο.

Η εταιρία που βρίσκεται πίσω από αυτό το πρότζεκτ ονομάζεται Ford Market και ασχολείται με custom made μετατροπές σε Ford. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο παρουσιάστηκε πέρσι και βασίζεται στο τελευταίας γενιάς Focus.

H δουλειά που έχει γίνει, τουλάχιστον από ότι βλέπουμε από τις φωτογραφίες είναι εξαιρετική, και θα μπορούσε άνετα να περάσει ακόμα και για κάποιο πρωτότυπο της ίδιας της Ford. H εργασία κράτησε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, με τους ανθρώπους που απασχολήθηκαν να φροντίζουν να αλλάξουν και την μάσκα και το πίσω μέρος, δανειζόμενοι κομμάτια από ένα Focus ST Line.

To εσωτερικό είναι και αυτό καλοφτιαγμένο, με δύο μπάκετ καθίσματα. Υπάρχει επίσης και ρυθμιζόμενη αερανάρτηση, κάτι που σημαίνει ότι το ύψος του αυτοκινήτου μπορεί να μεταβληθεί (προς τα κάτω βεβαίως) για λόγους ακόμα μεγαλύτερου εντυπωσιασμού.