Οριστικό τέλος για την Mercedes-Benz X-Class


Τον Μάιο πρόκειται να πέσουν οι τίτλοι τέλους για τη Mercedes-Benz X-Class και την προσπάθεια της γερμανικής φίρμας να δραστηριοποιηθεί στην κατηγορία των pickup.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/1/2020

Θύμα της προσπάθειας εξοικονόμησης πόρων που καταβάλλει η Daimler πέφτει η Mercedes-Benz X-Class επιβεβαιώνοντας τις αρχικές φήμες που ήθελαν τη γερμανική φίρμα να διακόπτει πρόωρα την παραγωγή του πολλά υποσχόμενου pickup.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Mercedes-Benz, η παραγωγή της πολλά υποσχόμενης X-Class πρόκειται να διακοπεί τον Μάιο, βάζοντας τέλος στην σύντομη πορεία ενός αυτοκινήτου που φιλοδοξούσε να αποτελέσει τη μοναδική premium επιλογή στην κατηγορία των pickup.

H Mercedes-Benz X-Class παράγεται στην Ισπανία, στη γραμμή παραγωγής του Nissan Navara με το οποίο μοιράζεται τόσο το πλαίσιο όσο και αρκετά από τα μηχανικά μέρη.

Ήδη στη γερμανική αγορά δεν είναι διαθέσιμες οι τετρακύλινδρες εκδόσεις του αυτοκινήτου παρά μόνον εκείνες που εφοδιάζονται με τον V6 κινητήρα diesel της Mercedes-Benz.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι πωλήσεις της X-Class το 2018 έφτασαν τις 16.800 μονάδες, ωστόσο το 2019 σημείωσαν πτώση, φτάνοντας τις 15.300 μονάδες, αποκαλύπτοντας την αδυναμία του αυτοκινήτου να ανταγωνιστεί τιμολογιακά προτάσεις με μακρά παράδοση στην κατηγορία των pickup.