Οριστικό τέλος για το Cascada


Δεν μπορεί, θα θυμάστε το μεγάλο και μακρύ τετραθέσιο κάμπριο που το είχαμε γνωρίσει στα μέρη μας με τα σήματα της Opel.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/10/2019

Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα από τα μοντέλα της Opel με την μικρότερη εμπορική ζήτηση που έχει υπάρξει ποτέ στην Ευρώπη. Το Cascada είχε παρουσιαστεί το 2012 και πρόσφερε χώρους για τέσσερις επιβάτες κάτω από μία μαλακή οροφή. Ωστόσο, στα επόμενα χρόνια το καταναλωτικό κοινό άρχισε να στρέφεται προς τα SUV και οι πωλήσεις των κάμπριο να συρρικνώνονται δραματικά. Ειδικά των μεγάλων.

Και σε μια εποχή όπου έχει παρουσιαστεί μέχρι και το VW T-Roc Cabrio η GM έρχεται να σταματήσει την παραγωγή του Opel Cascada στο εργοστάσιο στο Gliwice της Πολωνίας. Κάτι που σημάνει το τέλος του μοντέλου ως Buick και ως Holden στην Αυστραλία.

Μιλώντας με νούμερα το Cascada είχε πουλήσει 5.910 αυτοκίνητα το 2014 και πέρυσι μόλις 1.920 (και πάλι καλά). Μάλιστα στην δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, αυτή των ΗΠΑ, το Buick Cascada είχε αποκτηθεί μόλις 7.153 φορές το 2016, 5.595 το 2017 και 4.136 το 2018. Το Cascada δεν θα ανανεωθεί ως μοντέλο και τα λιγοστά που έχουν μείνει θα πωλούνται έως το τέλος του έτους. Οπότε, προλαβαίνετε…