Όταν η Toyota GR Supra τα έβαλε με την Mustang Bullitt (video)


Τα λόγια περιττεύουν για δύο από τις πιο ειδικές τετράτροχες κατασκευές που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Ωστόσο, ποια είναι η ταχύτερη;

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/1/2020

Από την μία υπάρχει η Mustang Bullitt με τον V8 κινητήρα των 5,0 lt με απόδοση 460 PS και 529 Nm και από την άλλη η πολύ-προβεβλημένη Toyota Supra των 340 PS και των 500 Nm. Το σενάριο το βίντεο που γύρισε το περιοδικό Car Magazine SA έχει να κάνει μία άτυπο κόντρα στο ¼ του μιλίου (δηλαδή σε επιτάχυνση στην ευθεία 400 μέτρων).

Αρχικά η μάχη μοιάζει άνιση αφού το αμερικανικό muscle car είναι αρκετά πιο δυνατό από το γιαπωνέζικο coupe. Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια, πως παρόλο που και τα δύο είναι πισωκίνητα η Bullitt έχει μηχανικό εξάρι κιβώτιο, ενώ η Supra έχει αυτόματο με οκτώ σχέσεις.

Κάτι η πυκνότερη κλιμάκωση, κάτι οι ταχύτερες αλλαγές και τελικά η Supra καταφέρνει να ολοκληρώσει την δοκιμασία σε 12,53 sec με την Mustang Bullitt να μένει αρκετά πίσω και να βλέπει την καρό σημαία στα 13,53 sec. Αναμφίβολα παίζει μεγάλο ρόλο και το γεγονός της ταχύτερης εκκίνησης της Supra που φαίνεται να περνά την δύναμή της πιο αποτελεσματικά στην άσφαλτο.