Πάνω από 30 ηλεκτρικά μοντέλα για την Audi μέχρι το 2025


Η εταιρία υπολογίζει ότι το 40% των πωλήσεών της το 2025 θα είναι κάποιας μορφής plug in μοντέλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΚΕΙΜΕΝΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/6/2019

Σε πρόσφατες ανακοινώσεις στελεχών της Audi δημοσιοποιήθηκε η απόφαση της εταιρίας να επιταχύνει ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες για την μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή με χρονικό ορίζοντα το 2025.

Η Audi θέλει μέσα στα επόμενα 7 χρόνια να ανεβάσει τον αριθμό των plug in μοντέλων της στην αγορά σε πάνω από 30, με τουλάχιστον 20 από αυτά να είναι πλήρως ηλεκτρικά.

Με βάση αυτό το νούμερο υπολογίζεται ότι το 40% των παγκοσμίων πωλήσεων της Audi θα είναι κάποιας μορφής ηλεκτρικό μοντέλο. Για να γίνει όλο αυτό η εταιρία σκοπεύει να επενδύσει πάνω από 14 δισεκατομμύρια ευρώ στις νέες τεχνολογίες, μεταξύ των οποίων και την αυτόνομη οδήγηση.

Τουλάχιστον τρία από τα ηλεκτρικά μοντέλα της θα βασίζονται στην ηλεκτρική πλατφόρμα ΜΕΒ της VW ενώ η πλατφόρμα ΡΡΕ με την Porsche θα εμφανιστεί στις αρχές της νέας δεκαετίας. Τα ηλεκτρικά της εταιρίας θα καλύπτουν κάθε κατηγορία, από τα μικρά τύπου A3 έως τις μεγάλες κατηγορίες των πολυτελών sedan και SUV. 

Mέσα στα δύο επόμενα χρόνια θα παρουσιαστούν τα ηλεκτρικά Audi e-tron (ήδη στην παραγωγή), e-tron Sportback, Q2 L e-tron BEV (για την κινέζικη αγορά), e-tron GT concept, A3-EV concept, Q4 e-tron Concept (βασισμένο στην πλατφόρμα ΜΕΒ). Σε plug in υβριδικά θα παρουσιαστούν τα Audi A3 e-tron, Q5 55 TFSI e quattro,  A6 TFSI e, A7 Sportback TFSI e,  A8 TFSI e.