Παραδόθηκε η παράκαμψη της Αμφιλοχίας - Πόσο χρόνο γλιτώνουν οι οδηγοί;


Παραδόθηκαν τα πρώτα 17,4 -από τα συνολικά 49- χιλιόμετρα του οδικού άξονα Άκτιο - Αμβρακία τα οποία παρακάμπτουν την Αμφιλοχία, γλιτώνοντας τους οδηγούς από σημαντική καθυστέρηση.

  • 22/7/2022

Η παράκαμψη της Αμφιλοχίας παραδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (22/7) στην κυκλοφορία, μειώνοντας κατά περίπου 25 λεπτά τη διαδρομή προς Λευκάδα και Πρέβεζα.

Τα εγκαίνια του έργου πραγματοποίησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης. «Μετά από πάρα πολλά χρόνια θα εγκαινιάσουμε την παράκαμψη της Αμφιλοχίας, η οποία σήμερα θα δοθεί στην κυκλοφορία για να μπορέσετε να γλιτώσετε τουλάχιστον 25 λεπτά όσοι μετακινείστε από την Ιόνια προς την Βόνιτσα, την Πρέβεζα, την Πάλερο και την Λευκάδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Το κομμάτι που παραδόθηκε στην κυκλοφορία έχει μήκος 17,4 χιλιόμετρα και παρακάμπτει την Αμφιλοχία, γλιτώνοντας τους οδηγούς από σημαντική καθυστέρηση αλλά και «ανακουφίζοντας» το κυκλοφοριακό της πόλης.

Το υπόλοιπο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο - Αμβρακία, συνολικού προϋπολογισμού 160,5 εκατ. ευρώ, αναμένεται να παραδοθεί το 2023. Συνολικά, ο οδικός άξονας έχει μήκος 49 χιλιόμετρα, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συνδέεται με την Ιόνια Οδό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες εργολαβίες άρχισαν το 2008 και μέσω πολλών και σημαντικών προβλημάτων (αρχαιολογικά ευρήματα, αλλαγές αναδόχων, προσφυγές κλπ.) ολοκληρώθηκε από τον όμιλο Μυτιληναίου και παραδόθηκε 5 μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.