Παραδόθηκε το υπ΄ αριθμόν 500.000 Nissan Leaf


Ένα σημαντικό ορόσημο στην εμπορική πορεία του Leaf σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα στη Νορβηγία, με την παράδοση του 500.000 αυτοκινήτου που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 3/9/2020

Δεν γνωρίζουμε με ποιο τρόπο η Nissan γιόρτασε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εσωτερικά, όταν βγήκε από το εργοστάσιο, στη Νορβηγία όμως στήθηκε ολόκληρη φιέστα για την παράδοσή του, στην οποία παρευρέθηκε και ο ίδιος ο υπουργός μεταφορών! Μάλιστα, με πωλήσεις περίπου 44.000 οχημάτων στην τοπική αγορά, η Νορβηγία έχει εισάγει σχεδόν το 9% των συνολικών πωλήσεων του Leaf, πράγμα που σημαίνει ότι το μοντέλο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα.

Αυτή τη στιγμή το Leaf έχει χάσει την πρωτοκαθεδρία του στην κορυφή των πωλήσεων EV, καθώς το Tesla Model 3 έχει εκτινάξει τις δικές του σε στρατοσφαιρικά ύψη. Δεν παύει όμως, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, να αποτελούσε το πιο επιτυχημένο εμπορικά ηλεκτρικό όχημα σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Από την όλη εκδήλωση πέρασαν και χαιρέτισαν αρκετοί επίσημοι της φίρμας, προσφέροντας μεταξύ άλλων και ένα όμορφο μπουκέτο λουλούδια στην κυρία που έτυχε να είναι ο 500.000στος πελάτης. Η ίδια είχε κάθε λόγο να χαίρεται, πέρα από το γεγονός ότι παραλάμβανε το νέο της αυτοκίνητο. Όσο για τη Nissan, το σίγουρο είναι ότι δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη έχει παρουσιάσει το Ariya, το νέο της άσσο στα ηλεκτρικά SUV και συνεχίζει ακάθεκτη με την ηλεκτροκίνηση, αφού το άστρο του Leaf δεν μπορεί να λάμπει πλέον μόνο του στην αγορά…