Παρουσιάστηκε το νέο Ford F-150 (video)


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ BEST-SELLER ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ 43 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΙΣ 15!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: FORD
  • 26/6/2020

Σύμφωνα με την Ford το νέο F-150 είναι το πιο σύγχρονο pickup της κατηγορίας του δίνοντας το παρόν εδώ και 72 χρόνια. Σχεδιαστικά διατηρεί την εμβληματική τεράστια μάσκα που εξέχει από τους προβολείς και με μια μεγάλη γρίλια. Έτσι ακριβώς όπως αρέσεις στους Αμερικάνους και για αυτό  υπάρχουν 11 διαφορετικές παραλλαγές ανάλογα με την επιθυμία του πελάτη.

Σε αντίθεση με το αμάξωμα όπου δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα, ο διάκοσμος είναι εντελώς νέος με την Ford να τονίζει τον πολύ πλούσιο εξοπλισμό που περιλαμβάνει τις ανέσεις μιας λιμουζίνας. Το ταμπλό είναι  εντελώς νέο με μία κεντρική touch-screen 8,0’’ που στις top εκδόσεις μεγαλώνει στις 12,0’’. Την συνδεσιμότητα αναλαμβάνει το νέο σύστημα πολυμέσων SYNC4, ενώ υπάρχει μέχρι και ηχοσύνολο της Bang & Olufsen με έως 18 ηχεία!

Το F-150 συνεχίζει να βασίζεται σε ένα ξεχωριστό υβρίδιο πλαίσιο τύπου σκάλας με κορυφαίες δυνατότητες φόρτωσης και εκτός δρόμου. Πολύ μεγάλες αλλαγές υπάρχουν στην γκάμα των κινητήρων όπου εισάγεται η νέα υβριδική έκδοση Powerboost. Κάτω από το καπό της οποίας υπάρχει ένας V6 3.5 κινητήρας βενζίνης με δύο turbo και υβριδικό σύστημα 35 KW με μια μπαταρία 1,5 kWh για την ανάκτηση ενέργειας.

Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο με 10 σχέσεις ενώ σημαντική είναι και η Pro Power, μια γεννήτρια για τον επαγγελματία που θέλει να φορτίζει τα ηλεκτρικά του εργαλεία. Η ισχύς του Pro Power στις απλές εκδόσεις του F-150 είναι στα 2,0 kW, ενώ στις υβριδικές είναι 2,4 kW και προαιρετικά στα 7,2 kW.

Ανάμεσα στα πολλά νέα στοιχεία του F-150 περιλαμβάνεται μια ανακλινόμενο επιφάνεια στην καμπίνα ώστε να ακουμπά κανείς ένα laptop ή τα σχέδια του, η καρότσα είναι ενισχυμένη ενώ υπάρχει και τρέιλερ ρυμούλκησης με περιμετρικό έλεγχο από κάμερες.