Πάσχα: Πιο γρήγορη η έξοδος των εκδρομέων - Παραδίδεται νέο τμήμα σε Αυτοκινητόδρομο


Οι εξοδούχοι του Πάσχα θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ολοκαίνουριο τμήμα σε σημαντικό Αυτοκινητόδρομο της χώρας μας. Δείτε ποιο είναι.

  • ΦΩΤΟ: YOUTUBE/ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ
  • 30/3/2024

Το νότιο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, η οποία ξεκινά στις 29 Απριλίου, διευκολύνοντας την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του lamiareport.gr, το νέο κομμάτι του Ε65, από τη Λαμία έως την Ξυνιάδα, θα δοθεί στην κυκλοφορία στις 23 ή 24 Απριλίου 2024, ενώ δεν αποκλείεται τα εγκαίνια να πραγματοποιηθούν παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την Πέμπτη 25/4.

Έτσι, όσοι ταξιδέψουν στην Κεντρική Ελλάδα, θα αποφύγουν τις επικίνδυνες στροφές του τμήματος Λαμίας - Δομοκού, ενώ και με τη χρήση του κεντρικού τμήματος Ξυνιάδα - Τρίκαλα, που είναι ήδη σε λειτουργία, η απόσταση από τη Λαμία ως τα Τρίκαλα θα μειωθεί σημαντικά και εκτιμάται ότι θα διαρκεί αρκετά λιγότερο από 1 ώρα.

Κατά την επίσκεψή του στα τέλη του Ιανουαρίου σε εργοτάξιο του νότιου τμήματος στη Φθιώτιδα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε τονίσει ότι τα τμήματα Λαμία - Ξυνιάδα και Τρίκαλα - Καλαμπάκα αναμένεται να παραδοθούν, αν δεν υπάρξουν κυρίως καιρικές εκπλήξεις, πριν από το φετινό Πάσχα.

Το νότιο τμήμα του Ε65 περιλαμβάνει 5 ανισόπεδους κόμβους και ημικόμβους στη Λαμία, το Καρπενήσι και την Ξυνιάδα, 7 γέφυρες και μία «δίδυμη» σήραγγα μήκους 3 χλμ στο όρος Όθρυς.

Πηγή: LamiaReport

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλλάζει χέρια ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα - Έρχονται αυξήσεις στα διόδια (video)

Λευκάδα-Αθήνα σε 3 ώρες και 20 λεπτά: Δείτε το video από τον νέο αυτοκινητόδρομο

Θεσσαλονίκη: Πόσα αυτοκίνητα θα μπαίνουν στον Flyover ανά ώρα (videos)