Θεσσαλονίκη: Πόσα αυτοκίνητα θα μπαίνουν στον Flyover ανά ώρα (videos)


Ο υπουργός Μεταφορών κ. Σταϊκούρας παρουσίασε στοιχεία για τον νέο αυτοκινητόδρομο της Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα αποκάλυψε την ημερομηνία παράδοσης του έργου.

  • ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/3/2024

Ένα από τα πιο σημαντικά οδικά έργα που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στην Ελλάδα είναι η  Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, γνωστή και ως Flyover. Το τελευταίο διάστημα οι εργασίες έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στους δρόμους της πόλης με το υπουργείο Μεταφορών να παίρνει μια σειρά από μέτρα προκειμένου να αποσυμφορήσει τους δρόμους από την αυξημένη κίνηση.

Πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κα. Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφέρθηκε στη χρησιμότητα του έργου και στον τρόπο που θα αναβαθμιστεί το επίπεδο της οδικής ασφάλειας, παρουσιάζοντας μια σειρά από στοιχεία

Στην πρωτολογία του ο υπουργός στάθηκε στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών της Θεσσαλονίκης με σημαντικά έργα. Συγκεκριμένα για τον Flyover ανέφερε ότι με την παράδοσή θα μπορούν να διέρχονται 10.000 οχήματα ανά ώρα όταν σήμερα διέρχονται 5.000 οχήματα, ενώ αποκάλυψε ότι η παράδοσή του έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου του 2027.

Στη δευτερολογία του ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του ΟΑΣΘ με νέα λεωφορεία αλλά και στις 150 προσλήψεις συμβασιούχων οδηγών. Λίγες ώρες αργότερα δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δύο videos με την άφιξη των ηλεκτρικών λεωφορείων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά.