Πάτησε Ελλάδα το ολοκαίνουργιο Toyota GR86 – Δείτε LIVE φωτογραφίες (τιμές-εξοπλισμός)


Συναντήσαμε το νέο Toyota GR86 και σας παρουσιάζουμε αποκλειστικές φωτογραφίες. Δείτε τιμές, εξοπλισμό και χρόνο παράδοσης για την πρόταση της Gazoo Racing.

  • 21/10/2022

Είναι γεγονός! Tο ολοκαίνουργιο Toyota GR86 πάτησε τους τροχούς του σε ελληνικό έδαφος και ετοιμάζεται τις επόμενες ημέρες να μπει στο γκαράζ του νέου ιδιοκτήτη του.

Το CAR AND DRIVER είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την έκθεση Toyota Γ. Φλαμιάτος Α.Ε. (Κοκκινοπούλου 2, Ζωγράφου) και να δει από κοντά την ξεχωριστή ιαπωνική πρόταση που φέρει την υπογραφή της Gazoo Racing. Κάτω από το καπό του λευκού GR86 υπάρχει ένας ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος κινητήρας των 2,4 lt που αποδίδει 235 ίππους και 250 Nm ροπής.

Ο νέος κινητήρας έχει αναπτυχθεί από τη Subaru με αυξημένες λειτουργίες εισαγωγής και εξαγωγής για τη βελτίωση της απόδοσης και της απόκρισης της ισχύος μετάδοσης κίνησης, ενώ η τριβή έχει μειωθεί για να δώσει περισσότερη ροπή σε όλες τις ταχύτητες.

Η κίνηση περνάει μέσω ενός χειροκίνητου κιβώτιου ταχυτήτων των 6 σχέσεων στους πίσω τροχούς και επιτρέπει στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Toyota, να επιταχύνει το 0-100 km/h σε 6,3 sec. ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 226 km/h.

Το μήκος του είναι 4.265 mm, το πλάτος 1.775 mm, το ύψος 1.310 mm και με το μεταξόνιο 2.575 mm. Στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Premium, που ανήκει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, βρίσκουμε μεταξύ άλλων οθόνη των 8 ιντσών για το Σύστημα Πολυμέσων, ψηφιακό ραδιόφωνο DAB, δερμάτινο τιμόνι τριών ακτίνων και αυτόματο διζωνικό κλιματισμό.

Όσον αφορά στην ασφάλεια το GR86 έρχεται με 7 αερόσακους, προσκέφαλα στις πίσω θέσεις, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα Adaptive Front Light και έλεγχο υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα.

Οι ζάντες είναι 18άρες και ο σχεδιασμός τους -αν και δεν φαίνεται καλά στις φωτογραφίες λόγω του προστατευτικού καλύμματος- έχει πατήσει πάνω στη λογική του 10άκτινου αστεριού. Τα ελαστικά που έχει επιλέξει η Toyota είναι τα Michelin Pilot Sport 4 με διαστάσεις 215/40 R18.

Στο σύστημα ανάρτησης συναντάμε γόνατα MacPherson στον μπροστινό άξονα και διπλά ψαλίδα πίσω, ενώ στη λίστα του εξοπλισμού υπάρχει και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen.

To πλαίσιο, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, έχει άκαμπτη δομή ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά υψηλής αντοχής γύρω από την καμπίνα και ειδικό υλικό απορρόφησης κραδασμών στην εσωτερική οροφή, που ο συνδυασμός τους συμβάλει στην προστασία των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης.

Η αρχική τιμή του Toyota GR86 στην Ελλάδα ορίζεται στις 53.450€ και αν κάποιος το παραγγείλει σήμερα θα το παραλάβει τον Φεβρουάριο του 2023, δηλαδή μετά από σχεδόν 4 μήνες.