Πεντάστερο το νέο Renault Clio στις δοκιμές του EuroNCAP


Την ανώτερη διάκριση στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP απέσπασε το νέο Renault Clio, διεκδικώντας πλέον τον τίτλο του ασφαλέστερου στην κατηγορία των supermini.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/5/2019

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά την εμπορική του πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά το νέο Renault Clio, το οποίο στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP στις οποίες συμμετείχε απέσπασε την ανώτερη διάκριση του διεθνούς ανεξάρτητου οργανισμού.

Η πέμπτη κατά σειρά γενιά του δημοφιλούς supermini γίνεται το εικοστό δεύτερο μοντέλου του ομίλου Renault που αποσπά τα πέντε αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, ενώ σύμφωνα με τη γαλλική φίρμα η βαθμολογία στις επιμέρους δοκιμασίες το καθιστούν το ασφαλέστερο όλων στην ευρύτερη κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης.

Το Clio βασίζεται πλέον στη νέα πλατφόρμα της Renault -γνωστή και ως CMF-B- γεγονός που έχει συμβάλλει και μάλιστα σημαντικά στην αναβάθμιση της παθητικής ασφάλειας.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η ανθεκτικότητα που επέδειξε το γαλλικό supermini στις συγκρούσεις αλλά και ο πλούσιος εξοπλισμός ασφαλείας με τον οποίο προσφέρεται από τη βασική του έκδοση.

Αναλυτικότερα, το νέο Clio διατίθεται με έξι αερόσακους, σύστημα αυτόνομης πέδησης, αναγνώρισης σήμανσης και διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ προαιρετικά μπορεί να επιλέξει κανείς και τους προβολείς τεχνολογίας LED, οι οποίοι βελτιώνουν σημαντικά την ορατότητα τη νύχτα.

Μάλιστα, το σύστημα αυτόνομης πέδησης του νέου Renault Clio έχει τη δυνατότητα αναγνώρισης πεζών, ποδηλάτων και άλλων οχημάτων, ενώ σύντομα στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου θα προστεθεί και ένα σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης