Περιπολικό φόβητρο το Hummer SUV


Έχοντας προϋπηρεσία στο στρατό και εξακολουθώντας να διαθέτει macho εμφάνιση, γίνεται το νέο Hummer EV SUV, να μην μπορεί να υποστηρίξει άνετα και το δύσκολο έργο της αστυνομίας;

  • 7/4/2021

Η General Motors αναμφίβολα θα ήταν διαθέσιμη να καλύψει και τις απαιτήσεις των στελεχών της αστυνομίας (αν της ζητηθεί), με το GMC Hummer EV SUV Police, αφού με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του προηγούμενου μοντέλου, που είναι γνωστές σχεδόν σε όλους, διαθέτει τουλάχιστον την εμπειρία. Μήπως ετοιμάζεται από τώρα και για μελλοντικές ηλεκτρικές περιπολίες;

Βέβαια δεν μπορούμε να ξέρουμε από τώρα πως θα είναι γενικότερα οι συνθήκες από το 2024 και μετά, όταν και θα βγει στο δρόμο το αμιγώς ηλεκτρικό Hummer. Πάντως φαντάζει ρεαλιστικό το σενάριο, αν και εφόσον δημιουργηθεί κάποτε τέτοια έκδοση για την αστυνομία, να βασίζεται στο SUV και όχι στο pick-up.

Το ηλεκτρικό Hummer σε έκδοση περιπολικού διαθέτει ενισχυμένες αναρτήσεις και ελαστικά, αλλά και φυσικά το ανάλογο γραφιστικό πακέτο με τα ασπρόμαυρα αυτοκόλλητα και λογότυπα, καθώς και τους μπλε/κόκκινους φάρους.

Η επιλογή αυτή θεωρείται σίγουρα καταλληλότερη για τη χρήση στους δρόμους μέσα στην πόλη, λόγω των πιο μαζεμένων διαστάσεων του αυτοκινήτου. Μηχανικά, θα ισχύει ότι και στο «απλό» Hummer EV SUV, με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες που διαθέτει να αποδίδουν 842 ίππους και όχι 1.000 σαν το Edition 1.

Επειδή το πιθανότερο είναι πως μιλάμε για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, μην βάλετε και στοίχημα πως θα δείτε είτε το SUV είτε το pick-up ποτέ στο δρόμο να κάνουν περιπολίες, διότι αμελούμε και τη μικρή λεπτομέρεια του κόστους.

Με 105.595 δολάρια (90.000 ευρώ περίπου) και 112.595 δολάρια (96.000 ευρώ) που κοστίζουν αντίστοιχα, ίσως μόνο στο Dubai. 

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.