Peugeot 3008 Adventure Concept: Συνώνυμο της περιπέτειας


Τις εκτός δρόμου ικανότητες ενός SUV μάς υπενθυμίζει η Peugeot ενισχύοντας τα offroad χαρακτηριστικά του δημοφιλέστατου και στη χώρα μας 3008.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/8/2019

Τον… δρόμο της περιπέτειας επέλεξε η Peugeot για το δημοφιλές 3008 ενισχύοντας περαιτέρω τον εκδρομικό του χαρακτήρα και ταυτόχρονα τις εκτός δρόμου ικανότητές του.

Το Peugeot 3008 Adventure Concept, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, βασίζεται στην έκδοση GT-Line του 1,6 λίτρου, φέρει ωστόσο όλα τα απαραίτητα εξοπλιστικά στοιχεία που θα επιτρέψουν να δικαιολογήσει τον τίτλο του SUV.

H αρχή γίνεται από offroad ελαστικά της Cooper τα οποία «ντύνουν» τις ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών. Η προστατευτική ποδιά στον μπροστινό τμήμα του αμαξώματος εγγυάται ότι η επαφή του 3008 με το έδαφος δεν πρόκειται να «τραυματίσει» τα κρίσιμα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, ενώ αρκετά εκατοστά ψηλότερα μια σειρά φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED αναλαμβάνει να σας δείξει τον σωστό δρόμο.

Στην οροφή του αμαξώματος φιλοξενείται και η πτυσσόμενη σκηνή της ARB Simpson, στο εσωτερικό του οποίου ο οδηγός μπορεί να διανυκτερεύσει με σχετική άνεση και ασφάλεια χωρίς να χρειαστεί να αποχωριστεί το αγαπημένο του τετράτροχο.

Η εν λόγω έκδοση του 3008 δημιουργήθηκε από την Peugeot με σκοπό το αυτοκίνητο να διανύσει το περίφημο Ho Chi Minh trail στο Βιετνάμ, με δεδομένο ωστόσο ότι οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί είναι κατά κύριο λόγο εξοπλιστικές, η μετατροπή του δημοφιλούς SUV σε ένα άκρως… περιπετειώδες τετράτροχο φαντάζει εύκολη.