Peugeot e-104: Είναι πιθανή η αναβίωση του κλασικού 104 ως ηλεκτρικό;


Η 50χρονη επέτειος του Peugeot 104 είναι η ιδανική στιγμή για να φουντώσουν οι φήμες για την ενδεχόμενη αναβίωση του κλασικού μοντέλου της Peugeot προσαρμοσμένο στα δεδομένα της νέας εποχής της ηλεκτροκίνησης. Πώς θα μπορούσε να μοιάζει ο αντίπαλος του πολυαναμενόμενου ηλεκτρικού Renault 5;

  • 8/2/2022

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από το λανσάρισμα ενός από τα μοντέλα που σημάδεψαν την ιστορία της Peugeot. Το Peugeot 104 παρουσιάστηκε το 1972 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού και έμεινε στην παραγωγή έως το 1988. Ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Peugeot στη Mulhouse.

Η έμφαση στην οικονομία από το μοτέρ των 954 κ.εκ. και το τετράπορτο αμάξωμα με τα 3,58 μέτρα μήκους του το έκαναν το ιδανικό όχημα για την πόλη και ήταν οι βασικοί παράγοντες της μεγάλης επιτυχίας του. Με αφορμή τον εορτασμό της 50ετούς επετείου του, θα του αφιερωθεί μία έκθεση στο Peugeot Adventure Museum από τον ερχόμενο Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο.

Η άνοδος της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη και η σύγχρονη τάση των εταιρειών να αναβιώνουν παλιά πετυχημένα τους σχέδια είναι το κλειδί για να επανέλθουν στη ζωή ορισμένα κλασικά μοντέλα. Το ίδιο θα συμβεί με το πολυαναμενόμενο Renault 5. Το Renault 5 θα επιστρέψει στην ζωή μεταμορφωμένο σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Μπορεί το ίδιο να συμβεί και με το 104 της Peugeot;

Οι πρώτες ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες μας δείχνουν ένα υποθετικό Peugeot e-104. Μπορεί οι Γάλλοι να μην έχουν επιβεβαιώσει τίποτα προς το παρόν, όμως αυτό δεν πτόησε τους συνεργάτες του γαλλικού site “L’ argus” να δημιουργήσουν τα πρώτα σκίτσα ενός 100% ηλεκτρικού 104, βασιζόμενοι στις κλασικές αναλογίες του μοντέλου, αλλά με τις μοντέρνες πινελιές της γαλλικής εταιρείας, όπως τα φώτα LED με τις χαρακτηριστικές «νυχιές», τις μεγάλες ζάντες αλουμινίου και το νέο σήμα της Peugeot στη μάσκα.

Σε κάθε περίπτωση, πέρα ??από τα πραγματικά σχέδια της Peugeot, είναι σίγουρο πως η ενδεχόμενη αναβίωση αυτού του μοντέλου θα ήταν ηλεκτρική. Η τάση της εποχής είναι τέτοια και ο ανταγωνισμός των FIAT 500e ή του MINI Cooper SE έρχεται με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, χωρίς να ξεχνάμε και το επερχόμενο Renault 5.

Πηγή: L'argus