Το 2023 στην αγορά το νέο Renault 5 EV


H γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο νέο Renault 5 θα αρχίσει να πωλείται εντός του 2023 και ότι θα είναι το πρώτο από τα συνολικά επτά καινούργια μοντέλα αυτής της τεχνολογίας που θα παρουσιάσει ο Όμιλος ως το 2025.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΌΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/9/2021

Η Renault, μεταξύ άλλων, έχει στο περίπτερό της στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου και το πρωτότυπο του ηλεκτροκίνητου νέου «Cinq», το οποίο πρωτοείδαμε στις αρχές της χρονιάς και το οποίο προκάλεσε αίσθηση.

Αυτή τη φορά, o κ. Luca de Meo, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault και Πρόεδρος του Ομίλου Renault, ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του καινούργιου Renault 5 το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο. 

Όπως είπε ο κ. de Meo, το μοντέλο παραγωγής θα είναι έτοιμο εντός του 2023, χωρίς να προσδιορίσει με ακρίβεια σε ποιο εξάμηνο εκείνης της χρονιάς αναφέρεται. Επίσης, δήλωσε ότι, βάσει του προγράμματος «Renaulution», το καινούργιο Renault 5 θα είναι το πρώτο από τα συνολικά επτά νέα μοντέλα αυτής της τεχνολογίας που θα δημιουργήσει ο Όμιλος ως το 2025.

Σύμφωνα με τον κ. de Meo, θα γίνει προσπάθεια να κυμαίνεται όσο το δυνατόν χαμηλότερα από τα 30.000 ευρώ. Το νέο Renault 5 θα βασίζεται στην πλατφόρμα «CMF-EV» που έχει δημιουργηθεί για τα αντίστοιχης τεχνολογίας καινούργια μοντέλα του Renault Alliance (Renault-Nissan-Mitsubishi).