Πιο φθηνό SUV από το Dacia Sandero Stepway; Κι όμως υπάρχει!


Το MG ZS της Morris Garage πωλείται στην Ισπανία με τιμή χαμηλότερη από το δημοφιλές Dacia Sandero Stepway. Ας δούμε όλες τις λεπτομέρειες.

  • 14/3/2022

Η Morris Garages ξεκίνησε την εμπορική της πορεία και πάλι στην Ευρώπη υπό την ομπρέλα της μητρικής της πλέον κινέζικης SAIC Motors. H πάλαι ποτέ βρετανική εταιρεία προσφέρει μάλιστα με τα σήματα της το ZS, ένα μικρό της SUV/crossover με μία πολύ ενδιαφέρουσα προσφορά, κάνοντας το φθηνότερο από το πολύ δημοφιλές στην Ευρώπη Dacia Sandero Stepway.

Το νέο MG ZS θυμίζουμε ότι παρουσιάστηκε αρχικά το 2017 στην Κίνα και στην ευρωπαϊκή αγορά έκανε ντεμπούτο στο τέλος του ίδιου έτους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2019 το ZS υπέστη ένα facelift και το ανανεωμένο μοντέλο λανσαρίστηκε στην Μ. Βρετανία το 2020. Το βασικό του κινητήριο σύνολο είναι ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ βενζίνης 1,5 λίτρων απόδοσης 106 PS που συνδυάζεται με 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο τύπου CVT.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι παράγεται και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση, με το όνομα ZS EV, η οποία εξοπλίζεται με μπαταρία 44,5 kWh και ηλεκτρικό μοτέρ στον εμπρός άξονα απόδοσης 143 PS. Μέσα στο 2021 μάλιστα, διατέθηκε και μία μεγαλύτερη μπαταρία χωρητικότητας 72,6 kWh.

Η κίνηση ματ όμως της MG ήταν το λανσάρισμα του νέου MG ZS στην Ισπανία. Και ειδικά η τιμή του. Το MG ZS με τον κινητήρα βενζίνης διατίθεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού στην ισπανική αγορά, τις Comfort και Luxury. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας βλέπουμε ότι η τιμή εκκίνησης είναι στα 12.950 ευρώ. Κάτι που το κάνει να μπορεί να καυχηθεί ότι είναι φθηνότερο από το Dacia Sandero Stepway, που ξεκινά από τα 15.450 ευρώ στη χώρα μας.

Η βρετανική εταιρεία προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικά με το ενδεχόμενο να δούμε το MG ZS και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες πέρα από την Ισπανία και τη Μ. Βρετανία, μαζί και στην Ελλάδα, αλλά αναμένουμε με έντονο ενδιαφέρον την ευκαιρία να δούμε το ZS και πόσο μάλλον σε αυτή την ανταγωνιστική τιμή.