Πιο ισχυρή από ποτέ επιστρέφει η Bentley Bentayga


Μια νέα, ακόμα πιο ισχυρή έκδοση εξελίσσει η Bentley για το πρώτο και μοναδικό SUV της γκάμας της, χαρίζοντας τη δυνατότητα στην ακριβοθώρητη Bentayga να κοιτάξει στα μάτια τον βασικό ανταγωνιστή της που δεν είναι άλλος από την Lamborghini Urus.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/1/2019

Η μάχη για τον τίτλο του ισχυρότερου και ενδεχομένως του ικανότερου SUV στον πλανήτη καλά κρατεί. Αυτή τη φορά είναι η σειρά της Bentley να απαντήσει στις προκλήσεις των Ιταλών και ειδικότερα της Lamborghini, η οποία με την Urus τοποθέτησε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη σε μια κατηγορία που κερδίζει χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερο έδαφος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λοιπόν, η βρετανική φίρμα εξελίσσει ήδη μια ισχυρότερη έκδοση για την περίφημη Bentayga, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να ανακτήσει τα σκήπτρα της κατηγορίας των SUV.

Αφετηρία για την Bentayga Speed θα αποτελέσει, όπως όλα δείχνουν, ο W12 κινητήρας των 6,0 λίτρων, η ισχύς του οποίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 50 ίππους, φτάνοντας τους 650.

Με τη σημερινή, δωδεκακύλινδρη έκδοση του αυτοκινήτου να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα, η Bentayga Speed αναμένεται να “πέσει” κάτω από τα τέσσερα δευτερόλεπτα στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Φυσικά τα παραπάνω νούμερα θα ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακά, αν το βρετανικά SUV έχανε ορισμένα από τα παραπανίσια κιλά του, κάτι που δεν βρίσκεται ωστόσο στα άμεσα σχέδια της Bentley.