Πιο κοντά στην Ευρώπη το προσιτό Coupe SUV της VW


Το νέο SUV της VW πραγματοποιεί ένα αποφασιστικό βήμα προς την Ευρώπη όπου και θα διατεθεί μέσα στο 2021.

  • 17/3/2020

Η πρόθεση της VW να προσθέσει στην γκάμα της ένα ακόμα SUV είναι γνωστή. Αυτό που ενδεχομένως να μην είναι γνωστό είναι o αστικός χαρακτήρας του νέου οχήματος ελευθέρου χρόνου των Γερμανών που ακούει στο όνομα Nivus και θα ξεκινήσει την εμπορική πορεία του από τη Λατινική Αμερική.

Για την ακρίβεια το VW Nivus θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο, η αρχική εκδοχή του οποίου έχει εξελιχθεί για τις αναπτυσσόμενες αγορές του πλανήτη. Προφανώς η έλευσή του στη γηραιά ήπειρο θα σημάνει την αναβάθμιση των προδιαγραφών του, είτε αυτές αφορούν τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας είτε τους κινητήρες με τους οποίους θα εφοδιάζεται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το χρονοδιάγραμμα των Γερμανών προβλέπει ότι το VW Nivus θα ξεκινήσει την πορεία του στην Ευρώπη μέσα στο 2021. Θα τοποθετηθεί δίπλα στο ήδη γνωστό T-Cross στο οποίο και θα βασίζεται ακολουθώντας παρόλα αυτά έναν διαφορετικό σχεδιαστικό προσανατολισμό.

H VW το περιγράφει ως «New Urban Coupe» αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Nivus θα υιοθετήσει έναν διαφορετικό, σαφέστατα πιο δυναμικό προφίλ, σε σχέση με το «συμβατικό» T-Cross.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρεμιέρα του VW Nivus στη Βραζιλία είναι προγραμματισμένη για τους προσεχείς μήνες με σκοπό να ξεκινήσει η διάθεση του αυτοκινήτου πριν το τέλος του πρώτο εξαμήνου. Όλα αυτά βέβαια καιρού και κορωνοϊού επιτρέποντος μιας και το σενάριο που θέλει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μεταθέτουν χρονικά το λανσάρισμα των προτάσεών της θα «φορεθεί» το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Διαβάστε ακόμα:

To νέο VW Scirocco έρχεται από την… BMW