Πιο χρώμα αυτοκινήτου είναι το κυρίαρχο σε ολόκληρο τον πλανήτη;


Περισσότερα από ένα στα τρία αυτοκίνητα που κυκλοφορούν παγκοσμίως είναι σε χρώμα λευκό. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και στην Ευρώπη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/12/2020

Για 10η συνεχή φορά η Axalta, μία αμερικανική εταιρία που ειδικεύεται σε επιστρώσεις σε μια μεγάλη ποικιλία βιομηχανικών εφαρμογών, υλικών και τομέων, όπως για παράδειγμα τα χρώματα αυτοκινήτων, ανακοίνωσε πως το δημοφιλέστερο χρώμα είναι σε όλο το κόσμο το λευκό.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό του λευκού φτάνει στο 38%, του μαύρου στο 19% και του γκρι στο 15%. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε τις αναλογίες και για τα υπόλοιπα χρώματα.

Ωστόσο, ενώ το λευκό είναι το κυρίαρχο συνολικά, στις ηπείρους τα γούστα και οι προτιμήσεις είναι πολύ διαφορετικά. Χαρακτηριστικό είναι πως στην Ευρώπη το δημοφιλέστερο χρώμα είναι το γκρι με ποσοστό 25% (μαζί με το λευκό).

Στην Ασία είναι το λευκό με συντριπτικό ποσοστό 48% (46% στην Αφρική, 41% στη Νότια Αμερική), το μαύρο έχει και πάλι πολύ υψηλό ποσοστό στην Ευρώπη με 21% (19% στη Βόρεια Αμερική, 18% στην Ασία), ενώ το κόκκινο έχει 7% στη Βόρεια Αμερική (5% στην Ευρώπη)

Από τα νούμερα που προκαλούν εντύπωση είναι πως στην Κορέα το γαλάζιο έχει ένα ποσοστό στο 11%,. Όσον αφορά στα έντονα χρώματα το κίτρινο έχει την τιμητική του στην Ασία με ποσοστό 4%, το μπεζ/καφέ έχει 11% στην Ρωσία και το γαλάζιο 5% στη Νότια Αμερική.