Πήρε… μπροστά η παραγωγή της BMW Σειράς 1!


Το γερμανικό μοντέλο περνά στην προσθιοκίνητη εποχή του με την γραμμή παραγωγής να «τρέχει» εδώ και μερικές εβδομάδες σε κανονικούς πλέον ρυθμούς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/7/2019

Η BMW έδωσε τις πρώτες φωτογραφίες από το πρώτο μοντέλο που πέρασε από την γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Λειψίας στην Γερμανία. Πρόκειται για μια μπλε 118i με το σπορ πακέτο εξοπλισμού, έτοιμη να πετάξει το γάντι στην αντίπαλη Mercedes A-Class, αλλά και στο Audi A3 που προς το τέλος του χρόνου θα περάσει επίσης στη νέα του γενιά.

Στο ίδιο εργοστάσιο κατασκευάζονται συνολικά οκτώ μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων της Σειράς 2 Coupe & Convertible, της καυτής M2 Competition και της 2 Active Tourer (που θα καταργηθεί). Επίσης στην Λειψία κατασκευάζεται το ηλεκτρικό i3 και το plug-in υβριδικό i8 με την συνολική γενικότερα παραγωγή να φτάνει τα 1.000 αυτοκίνητα την ημέρα.

Όσον αφορά στη νέα Σειρά 1 η BMW έχει ως στόχο να σταθεροποιήσει την ημερήσια παραγωγή στα 600 αυτοκίνητα. Κάτι που θα γίνει και με την έναρξη της γραμμής παραγωγής από το Νοέμβριο στο εργοστάσιο στο Regensburg. Μέχρι στιγμής η ισχυρότερη έκδοση που έχουμε δει είναι η M135i αλλά θεωρείται σίγουρη και μια ισχυρότερη έκδοση που θα αντιμετωπίσει τις Mercedes-AMG A45 και A45 S.

Η πρώτη μπλε 118i προορίζεται για έναν πελάτη στην Ιταλία. Η 2η γενιά της BMW 1 ξεκίνησε να παράγεται το 2012 και είχε φτάσει στα συνολικά 424.111 αυτοκίνητα.