Πήρε το πράσινο φως για παραγωγή ο διάδοχος του Nissan 370Z


Πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα και πιο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα της ιαπωνικής εταιρίας, και μάλλον σχετικά σύντομα θα περάσει στην επόμενη γενιά του.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/9/2018

Μπορεί να μην το δείχνει αλλά το Nissan 370Z κοντεύει να κλείσει δεκαετία στην παραγωγή, παραμένοντας ακόμα και σήμερα ένα πολύ αξιόμαχο σπορ μοντέλο σ' αυτή την κατηγορία.

Οι φίλοι της εταιρίας βρίσκονται εδώ και καιρό σε αναβρασμό, καθώς περιμένουν με αγωνία την αναγγελία ενός νέου μοντέλου, καθώς κάτι τέτοιο θα συνέπιπτε και με τα 50 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του εμβληματικού 240Ζ, που άλλαξε μια για πάντα την εικόνα της Nissan.

Οι φόβοι ότι το 370Ζ θα ήταν και το τελευταίο μοντέλο της σειράς πλέον έπαψαν να υπάρχουν, καθώς ο αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδιασμού της εταιρίας Alfonso Albaisa επιβεβαίωσε ότι η εταιρία έχει στα σκαριά τον αντικαταστάτη του μοντέλου. 

Σύμφωνα με τον ίδιο η εξέλιξη έχει ήδη αρχίσει, χωρίς όμως να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. Οι φήμες πάντως το θέλουν να είναι ηλεκτρικό (κάτι  που σημαίνει και τετρακίνητο) με την ισχύ κοντά στους 450 ίππους.

Πάντως το χρονοδιάγραμμα της εξέλιξής του θα περάσει σίγουρα από την μορφή ενός πρωτότυπου, πιθανόν στην έκθεση του Τοκιο το 2019, ενώ η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2020.