Πίσω από το τιμόνι του νέου Seat Leon (video)


Βρεθείτε στο εσωτερικό του νέου Seat Leon δίχως να το κουνήσετε ρούπι από το σπίτι σας!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/4/2020

Η τεχνολογία στα ψηφιακά μέσα έχει περάσει σε άλλα επίπεδα προσομοιώνοντας το περιβάλλοντα χώρο σε εύρος 360 μοιρών. Στην περίπτωση μας η Seat έχει δημοσιεύσει στο YouTube ένα βίντεο που μας μεταφέρει ψηφιακά στην καμπίνα του νέου Leon. To μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε κλικ για να ξεκινήσει η αναπαραγωγή και να απολαύσετε μια βόλτα στην ηλιόλουστη Βαρκελώνη.

Για να αλλάξετε γωνία θέασης χρησιμοποιήστε τα βελάκια στο πάνω αριστερό μέρος του πλαισίου του βίντεο για να πάρετε μια πρώτη εικόνα από τον high-tech διάκοσμο. Υπό κανονικές συνθήκες θα είμασταν σε θέση να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από τα τέλη του προηγούμενου μήνα. Συγκεκριμένα από την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Leon στην Βαρκελώνη, η οποία δεν έγινε ποτέ λόγω της πανδημίας.

Ακόμη και έτσι όμως μπορούμε να έχουμε μια γεύση από το ταμπλό με την ελεύθερη touch-screen με διαγώνιο 10’’ όπου στην βάση της υπάρχουν μόνο οι απαραίτητοι διακόπτες αφής. Φυσικά το σύγχρονο σύστημα infotainment υποστηρίζει φωνητικές εντολές και ανέπαφο έλεγχο π.χ. για το ηχοσύστημα ή το σύστημα κλιματισμού. Ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων.

Όπως και στο Golf στις αυτόματες εκδόσεις υπάρχει ένας μικρός διακόπτης για την επιλογή της κίνησης (στις χειροκίνητες εκδόσεις υπάρχει το κλασικό λεβιέ). Από εκεί και πέρα η Seat στέκεται ιδιαίτερα στην ευρυχωρία του νέου Leon που προσφέρει επιπλέον 50 mm για τα γόνατα των πίσω επιβατών (πορτμπαγκάζ στα 380 lt). Αλλά αρκετά με τα νούμερα. Δε νομίζετε πως έφτασε η ώρα να κάνουμε ένα κλικ για μια βόλτα στην πόλη της Καταλονίας;