Πλησιάζει η ώρα της νέας Mercedes-Benz GLA


Στις 11 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί επίσημα η νέα γενιά της GLA και οι Γερμανοί δίνουν τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/11/2019

Οι οποίες δείχνουν την GLA να δοκιμάζεται σε ειδικές πίστες και φυσικά το αμάξωμα είναι καλυμμένο με το χαρακτηριστικό ασπρόμαυρο καμουφλάζ. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα η νέα GLA θα βασίζεται στην πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη της A-Class.

Μία από τις σημαντικότερες διαφορές της νέας GLA από την τωρινή αφορά στο αυξημένο κατά 100 mm ύψος. Μία αύξηση που θα προσδώσει πιο έντονο SUV στίγμα, τόσο σε σχέση με την GLA που γνωρίζουμε όσο και απέναντι στα μοντέλα του ανταγωνισμού.

Παράλληλα η νέα GLA θα διατηρήσει το κόμπακτ μήκος της το οποίο θα υπολείπεται κατά 15 mm. Ωστόσο, στο εσωτερικό θα υπάρχει πολύ καλύτερη εκμετάλλευση χώρων χάρη στο μεγαλύτερο μεταξόνιο με ταυτόχρονη μείωση των προβόλων. Δεδομένη θεωρείται η MBUX τεχνολογική αύρα του ταμπλό, όπως στην A-Class.

  

Ιδιαίτερα πλούσιο και προηγμένο θα είναι το σύνολο με τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Όσο για την γκάμα των κινητήρων θα ήταν αποτελούσε έκπληξη αν δεν υπάρχουν οι ίδιες εκδόσεις με την A-Class ξεκινώντας από τα 1.300 cc για την βενζίνη και από τα 1.500 cc για το diesel. Με αποκορύφωμα την AMG GLA45.