Πλησιάζει η ώρα του πρώτου ηλεκτρικού Caterham


Σχεδιάζοντας το μέλλον που περιλαμβάνει την ηλεκτροκίνηση, το όραμα της Caterham είναι τα νέα μοντέλα της να παραμείνουν διασκεδαστικά.

  • ΠΗΓΗ: AUTOCAR.
  • 14/5/2021

Η Caterham, εργάζεται σκληρά, ώστε να εξασφαλίσει το μέλλον της και έτσι στα άμεσα σχέδιά της είναι και η δημιουργία ενός αμιγώς ηλεκτρικού Seven. Ο CEO της εταιρείας Graham Macdonald, είναι αποφασισμένος να βλέπει το brand για τουλάχιστον άλλα 50 χρόνια, επομένως δεν γίνεται να μην ακολουθήσει την τάση της εποχής.

Η προτεραιότητα, βέβαια, που θα δοθεί στα αυτοκίνητα της Caterham και συγκεκριμένα στο ηλεκτρικό Seven, πέρα των μηδενικών εκπομπών ρύπων, είναι η οδική συμπεριφορά τού διθέσιου σπορ μοντέλου να παραμένει και να θυμίζει ένα Caterham.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί λοιπόν στον περιορισμό του βάρους του αμαξώματος. Επίσης, η ανάρτηση θα πρέπει να είναι με τέτοιο τρόπο ρυθμισμένη, λόγω των μπαταριών και των ηλεκτροκινητήρων, που να προσφέρει την οδηγική απόλαυση που πρέπει.

Η κατασκευή του Caterham EV θα παραμείνει minimal και ανοιχτή, αν και δεν είναι σίγουρο ότι δεν μεγαλώσει σε διαστάσεις και δεν βαρύνει. Οδηγώντας μια πρωτότυπη έκδοση του Seven, o Macdonald (φωτογραφία επάνω) ισχυρίζεται πως συμπεριφέρεται σαν go-kart. Εξακολουθεί να είναι ενθουσιώδες και γρήγορο, αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο.

Ωστόσο, πριν ξεκινήσει η παραγωγή ενός ηλεκτρικού Seven, η Caterham θα πρέπει να συνάψει συνεργασία με κατασκευαστές μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων, ώστε να εξασφαλίσει την προμήθειά τους. Προς το παρόν δεν δίνονται στο φως περισσότερες πληροφορίες για τις υποψήφιες εταιρείες που βολιδοσκοπεί.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.