Ποιά αυτοκίνητα παρουσιάζουν τις περισσότερες και ποιά τις λιγότερες ζημιές


Στη νέα της αναφορά για την αμερικανική αγορά η JDPower αναφέρει πως η συνολική αξιοπιστία έχει βελτιωθεί κατά 1,5%.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/2/2020

Στην φετινή της αναφορά λαμβάνονται υπόψη τα προβλήματα που καταγράφονται ανά 100 αυτοκίνητα τους τελευταίους 12 μήνες και σε κατόχους αυτοκινήτων με άδεια κυκλοφορίας τριών χρονών. Οι καταγραφές των προβλημάτων αφορούν σε 177 συγκεκριμένες δυσλειτουργίες που ομαδοποιούνται σε οκτώ κατηγορίες ώστε να βγει το συνολικό πόρισμα.

Tι ζημιά προκαλείται στο αυτοκίνητό σου εάν βάλεις λάθος καύσιμο!

Έτσι, η μελέτη του 2020 αναφέρεται σε μοντέλα του 2017 και που έχουν κάνει αρκετά χιλιόμετρα ώστε να μπορεί να βγει μια αξιολόγηση σχετικά με τα προβλήματα που εμφανίζονται στις ΗΠΑ. Και παρόλο που η αγορά αυτή βρίσκεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού παρουσιάζει ένα σχετικό ενδιαφέρον, όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω εικονογράφημα (όσο χαμηλότερη είναι η τιμή, τόσο μεγαλύτερος ο βαθμός αξιοπιστίας).

Όπως μπορούμε να δούμε η Genesis (το premium σήμα της Hyundai) κατάφερε να εκθρονίσει την Lexus και το βάθρο να συμπληρώνει η Buick. Στην τέταρτη θέση ακολουθεί η Porsche που ξεπερνά την Toyota. Με την σειρά ακολουθούν οι Volkswagen, Lincoln, BMW, Chevrolet και Ford. Ουραγός οι Jaguar, Chrysler και Land Rover αφού τα μοντέλα τους παρουσίασαν τις περισσότερες βλάβες.