Ποια είναι τα κρυφά μυστικά της απίστευτης McLaren Speedtail;


Το πολύ πρωτοποριακό και ιδιαίτερο εμφανισιακά υβριδικό supercar της ΜcLaren έχει ένα πολύ σύνθετο μηχανολογικό υπόβαθρο για να μπορεί να επιτυγχάνει τις τρομακτικές του επιδόσεις.

  • 1/5/2020

Η τελική ταχύτητα των 403 Km/h δεν είναι κάτι συνηθισμένο για υβριδικό αυτοκίνητο. Όμως αυτή ήταν η επιτυχία της McLaren Speedtail, η οποία κατάφερε να φθάσει σ' αυτό το νούμερο χάρη στο άκρως αεροδυναμικό της σχήμα και το χαμηλό βάρος.

Όλα αυτά συνδυάζονται με ένα αγωνιστικής προσέγγισης ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης που θέτει νέα δεδομένα στα υβριδικά hybercars. 

Ο γνωστός 4λιτρος V8 της εταιρίας είναι σημαντικά αναβαθμισμένος με ελαφρύτερα υλικά (στην εισαγωγή για παράδειγμα), καλύτερη ψύξη των κεφαλών στους κυλίνδρους και επανασχεδιασμένα πιστόνια. Η ισχύς του φθάνει στα 758 άλογα.

Το ηλεκτρικό κομμάτι του αυτοκινήτου προέρχεται από ένα ειδικό τμήμα μέσα στην ΜcLaren που ασχολείται αποκλειστικά με την πρόοδο όλων των ηλεκτρικών συστημάτων για τα μελλοντικά αυτοκίνητα της εταιρίας. 

Η κυλινδρική μπαταρία έχει την καλύτερη απόδοση σε σχέση με το βάρος της συγκρινόμενη με οποιαδήποτε άλλη υψηλής τάσης μπαταρίας σήμερα, και έχει τετραπλάσια  ενεργειακή πυκνότητα από το υβριδικό σύστημα που είχε εφαρμοστεί στην P1. 

Η μπαταρία αυτή επιτρέπει στην Speedtail να αποδίδει την δύναμή της με έναν έξυπνο τρόπο, καθώς οι κυψέλες της ελέγχονται για την θερμοκρασία τους από ένα ειδικό ηλεκτρικό σύστημα ψύξης που με χρήση ειδικού λαδιού απομακρύνει την θερμότητα μακριά από την μπαταρία. 

Παράλληλα εφαρμόζονται διάφορες τεχνολογίες από την Formula E δίνει στην Speedtail τις κορυφαίες της επιδόσεις λόγω της εξαιρετικής ψύξης του ηλεκτροκινητήρα. Η συνολική ισχύς ανεβαίνει μαζί με αυτόν στα 1.070 άλογα, χάρη σε ένα σύστημα που είναι διπλά πιο αποδοτικό ενεργειακά από κάθε άλλο αυτοκίνητο δρόμου, με την αναλογία ισχύος ανά κιλό να φθάνει στα 8,4 kW/kg.