Ποια μοντέλα θα «κόψει» η Toyota;


Για να διατηρήσει την κερδοφορία της η ιαπωνική εταιρία σκοπεύει να περικόψει όσα μοντέλα δεν «τραβάνε»  σε πωλήσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/11/2018

Πρόσφατα η Toyota ανακοίνωσε πως το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους παρουσιάζει σημαντικό κέρδος με ώθηση από την βορειοαμερικανική αγορά. Μάλιστα το κλείσιμο του φετινού οικονομικού έτους (τον ερχόμενο Μάρτιο) αναθεωρείται προς τα πάνω με αύξηση κερδών. Έτσι, οι Ιάπωνες θα προχωρήσουν στην εξέλιξη νέων SUV και ελαφρών φορτηγών (δηλ. pick-up) και στην περικοπή μοντέλων με χαμηλές πωλήσεις.

Στα τελευταία συμπεριλαμβάνονται αρκετά κουπέ και convertible αμαξώματα που είχαν πάρει άτυπα το πράσινο φως. Όπως δείχνουν τα πράγματα τα πλάνα εξέλιξης για τα MR2 και Celica μάλλον θα αναβληθούν, ενώ πέρα από την Supra το GT86 μάλλον θα την «γλυτώσει» αφού έχει πάρει ήδη το πράσινο φως για μία νέα γενιά με λανσάρισμα το 2021.

«Διερευνάμε τις κατηγορίες που έχουμε μοντέλα  για να εξασφαλίσουμε ότι ανταγωνιζόμαστε σε κερδοφόρα τμήματα και ότι τα προϊόντα που πωλούμε έχουν στρατηγική αξία» δήλωσε ο Jim Lentz, CEO της Toyota North America, στην Automotive News. Μάλιστα επισήμανε πως η Toyota δεν σκέφτεται να ανταγωνίζεται άλλους κατασκευαστές σε κατηγορίες των κουπέ και convertible.