Ποιά νέα μοντέλα φέρνει η Dacia την γκάμα των SUV της;


Η εταιρία που ανήκει στην Renault πρόκειται να προσθέσει έξτρα εκδόσεις στο Duster αλλά και νέα μοντέλα στα crossover.

  • KEIMENΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/6/2019

Η Dacia ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα επενδύσεων της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ, με τα 25 εξ αυτών να προέρχονται από την Ρουμάνικη κυβέρνηση ώστε να ενισχύσει την τοπική παραγωγή από 50.000 σε 400.000 ετησίως από το 2020.

Εκτός από την αύξηση της παραγωγής, η Dacia σκοπεύει να επεκτείνει την μάλλον μικρή γκάμα μοντέλων της. Σύμφωνα με εφημερίδα της χώρας, o υπεύθυνος του γκρουπ στην Ρουμανία Christopher Dridei είπε ότι έφθασε η εποχή το Duster να αποκτήσει και αδελφάκια.

Όπως είπε, "είμαστε περήφανοι για το Duster, το πουλάμε σε 44 χώρες και είναι το πιο επιτυχημένο SUV σε όλη την Ευρώπη. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την επιτυχία της Dacia, γι' αυτό θα πρέπει να φτιάξουμε και έξτρα εκδόσεις του".

Μία εκδοχή που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στην χρονιά θα είναι το pick up. Επίσης υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κατασκευαστεί μία ηλεκτρική έκδοση, ενώ υπάρχουν κατασκοπευτικές φωτογραφίες που δείχνουν ένα πρωτότυπο με αυξημένο μεταξόνιο, που δείχνει ότι ετοιμάζεται ένα EV μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Υπάρχει επίσης στα σχέδια και το λεγόμενο Grand Duster, μία μεγαλύτερη έκδοση του απλού μοντέλου, αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι μάλλον δεν θα δει το φως της παραγωγής καθώς βγαίνει εκτός του στόχου που έχει θέσει η Dacia για το κόστος του.

Μία ακόμα είδηση που αφορά την Dacia είναι η παραγωγή του Renault Arkana που βγαίνει κυρίως για την αγορά της Ρωσίας, να έρχεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη με τα σήματα της Dacia. Eπίσης η ρουμάνικη εταιρία μπορεί να αναλάβει να φτιάχνει για την Ευρώπη αυτοκίνητα από άλλες αγορές όπως κάποια κινέζικα και ινδικά αυτοκίνητα, τα οποία είναι αρκετά φθηνά και εμπίπτουν στις προθέσεις της Dacia για προσιτά μοντέλα.