Ποια όρια πίστας; Αυτή η Porsche 911 Dakar «οργώνει» κάθε σημείο του Nurburgring (video)


Δείτε την Porsche 911 Dakar να ανατρέπει όλους τους κανόνες της «Πράσινης Κόλασης», προσφέροντάς μας έναν γύρο που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: sport auto - YouTube
  • 16/8/2023

Το Nurburgring είναι μια από τις πιο εμβληματικές πίστες του κόσμου και έτσι δε μένει σχεδόν ποτέ άδεια. Η «Πράσινη Κόλαση» έχει δει μερικά από τα πιο θρυλικά αυτοκίνητα που έχουν δημιουργηθεί ποτέ να κάνουν γύρους σε αυτήν.

Ένα από αυτά που έχουν εντυπωσιάσει περισσότερο είναι σίγουρα η Porsche 911 Dakar. Πρόκειται για το δημιούργημα της Porsche που επιδεικνύει την πιο «άγρια» πλευρά της 911, αυτήν που είναι έτοιμη για όλα. Το γερμανικό Sport Auto κι ο οδηγός του, Christian Gebhardt, έβαλε το μοντέλο στην πίστα και έκανε έναν από τους πιο... αντισυμβατικούς γύρους που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία της.

Ο Γερμανός οδηγός αγώνων και δοκιμαστής του μέσου αψήφησε τα όρια της πίστας και βγήκε στο γρασίδι, στις αμμοπαγίδες και στα χαλίκια, αποδεικνύοντας ότι πράγματι, η 911 Dakar είναι φτιαγμένη για δύσκολες καταστάσεις. Φυσικά, ο Gebhardt και το Sport Auto έλαβαν την απαραίτητη άδεια από τη διοίκηση του Nurburgring προκειμένου να κάνουν κάτι τέτοιο μέσα στην πίστα, αφού κανονικά, αυτές οι κινήσεις απαγορεύονται.

Όπως είναι λογικό, η 911 Dakar είχε την πίστα όλη δική της όσο πραγματοποιούσε την προσπάθειά της, η οποία διήρκησε 7 λεπτά και 39,4 sec. Σαφώς η επίδοση αυτή την καθιστά πολύ πιο αργή από την 911 GT3 RS, την οποία είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει ο ίδιος οδηγός πριν λίγους μήνες, πετυχαίνοντας χρόνο 6 λεπτά και 54,9 sec.

Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι η Dakar είναι η πιο αργή στην πίστα σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας, κάτι που είναι φυσιολογικό, αφού δεν πρόκειται για ένα όχημα που έχει κατασκευαστεί με γνώμονα τις επιδόσεις στην πίστα.

Δείτε τον «τρελό» γύρο της 911 Dakar: