H Porsche 911 Dakar αφήνει το χώμα και... απογειώνεται στην άσφαλτο (video)


Αυτό το video έρχεται να αποδείξει ότι η Porsche 911 Dakar είναι το ίδιο ικανή σε κάθε επιφάνεια. Δείτε τον εντυπωσιακό τρόπο που επιταχύνει. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Motorsport Magazine - YouTube
  • 25/7/2023

Η Porsche 911 Dakar αποκαλύφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο κι έκτοτε έχει συγκλονίσει τον κόσμο της αυτοκίνησης με τις ακραίες επιδόσεις και τον εξαιρετικό της χειρισμό, αφού την είδαμε να βουτά στο χιόνι και τη λάσπη, προσφέροντας θεαματικές εικόνες.

Πρόκειται για μια υπερυψωμένη έκδοση της 911 που μπορεί να διαπρέψει σε κάθε είδους τερέν, κι αυτό βέβαια περιλαμβάνει και την άσφαλτο, πέρα από κακοτράχαλες διαδρομές σε βουνά, δάση και αμμοθίνες.

Το Motorsport Magazine μάς επιτρέπει να θαυμάσουμε ακριβώς αυτό: τις επιδόσεις της 911 Dakar σε έναν δημόσιο δρόμο. Το περιοδικό δημοσίευσε στο κανάλι του στο YouTube ένα video διάρκειας 1 λεπτού, το οποίο δείχνει μία σύντομη βόλτα της «έτοιμης για όλα» 911.

Στο πρώτο μισό του video γίνεται μια περιήγηση του εξωτερικού του μοντέλου, το οποίο έχει ντυθεί με αγωνιστικό livery, εμπνευσμένο από αυτό που χρησιμοποιεί η Porsche στο Dakar. Στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο οδηγός ενεργοποιεί το σύστημα launch control, εκτοξεύοντας την 911 Dakar κι επιτρέποντάς της να φτάσει -σχεδόν- στο όριο.

Σύμφωνα με το video, το μοντέλο κάνει εύκολα το 0-100 km/h σε μόλις 3,5 sec, ενώ στη συνέχεια φτάνει να τα 233 km/h, πριν αρχίσει να επιβραδύνει. Πάντως, η Porsche αναφέρει ότι η επίσημη επίδοση του sprint αγγίζει τα 3,2 sec ενώ η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 241 km/h.

Δείτε το video...