Ποιες είναι οι άλλες Corvette C8 που θα δούμε;


Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Corvette έγινε πριν από μερικές ώρες και μαζί «ξέφυγαν» και τα πρώτα teaser στοιχεία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/7/2019

Οι εικόνες που βλέπετε προέρχονται από στιγμιότυπα ενός βίντεο που προβλήθηκε στην Καλιφόρνια και στην διάρκεια της αποκάλυψης της νέας Corvette. Σε αυτό το βίντεο υπήρχαν φευγαλέες αναφορές στην ανοιχτή έκδοση της νέας Corvette, η οποία διαφοροποιείται από την κλειστή, στο κάλυμμα του κινητήρα που δεν είναι διάφανο και στο πίσω κρύσταλλο που λειτουργεί ως ανεμοθραύστης.

Κάτι που είναι λογικό μιας και εκεί θα αποθηκεύεται η αναδιπλούμενη οροφή, η οποία πιθανότατα θα είναι μαλακή, όπως στην C7, για λόγους βάρους, κόστους και ευελιξίας. Εδώ να πούμε πως η βασική Stingray έχει αφαιρούμενο τμήμα οροφής (κάτι σαν targa) που αποθηκεύεται στο χώρο του πορτμπαγκάζ. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση για την convertible έκδοση, η οποία θα ακολουθήσει προς τα τέλη του έτους.

Μαζί με την ανοιχτή έκδοση εθεάθη και η C8.R, μία έκδοση που προορίζεται για χρήση αποκλειστικά στην πίστα. Από τα screenshots με το βαρύ καμουφλάζ ξεχωρίζει η πιο έντονη αεροδυναμική του αμαξώματος και ειδικότερα η μεγάλη πτέρυγα στο πίσω μέρος. Φήμες κάνουν λόγο για υπερτροφοδοτούμενη εκδοχή του V8 των 6,2 lt με την ισχύ να ανεβαίνει κοντά στα 700 άλογα. Φυσικά θα δούμε και άλλες εκδόσεις της Corvette και αρκετά σπέσιαλ πακέτα αναβάθμισης.