Ποιο βασιλικό ζευγάρι ήταν στα εγκαίνια της McLaren;


Ο Πρίγκιπας William με την Πριγκίπισσα Kate, μαζί με τον Δούκα και την Δούκισσα του Cambridge, απέδωσαν βασιλική χροιά στο νέο εργοστάσιο της McLaren.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/11/2018

Ίσως να μην υπάρχει μεγαλύτερη προβολή από τον εγκαινιασμό ενός εργοστασίου που θα κατασκευάζει supercars από ένα super ζεύγος που μονοπωλεί το ενδιαφέρον της επικαιρότητας εδώ και μήνες. Μάλιστα η McLaren είχε ως καλεσμένο και τον Πρίγκιπα του Μπαχρέιν Mohamed bin Isa Al Khalifa. Εκεί δηλαδή που η βρετανική φίρμα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα της πελατολόγια.

Μία σημαντική λεπτομέρεια είναι πως η εταιρία Mumtalakat Holding Company διατηρεί το 56% του μετοχικού κεφαλαίου της McLaren όπου ο Al Khalifa έχει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου και την θέση του Ron Dennis που είχε αποχωρήσει.

Τώρα, στο εργοστάσιο του Sheffield που αποτελεί επένδυση 64 εκατομμυρίων δολαρίων η McLaren επεκτείνει την παραγωγική τους δραστηριότητα μαζί με την μονάδα στο Woking. Στο νέο εργοστάσιο MCTC (McLaren Composites Technology Centre) θα κατασκευάζονται εξαρτήματα και μέρη από ανθρακονήματα και άλλα συνθετικά υλικά απασχολώντας περίπου 200 άτομα εκ των οποίων τα μισά είναι ήδη «ενεργά».

«Ήταν μεγάλη τιμή για μένα και όλους τους 2.300 ανθρώπους της McLaren Automotive να φιλοξενήσουν τον Δούκα και τη Δούκισσα του Cambridge καθώς και την Εξοχότητα του Πρίγκιπα Prince Salman Bin Hamad Al Khalifa στα εγκαίνια του MCTC για να τους δείξουμε την καινοτομία μας στην κατασκευή ανθρακονημάτων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren Automotive Mike Flewitt. «Κάτι που θα μας δώσει το πλεονέκτημα να λανσάρουμε τα ελαφρύτερη μοντέλα στην κατηγορία τους».