Ποιο είναι το κρυμμένο μυστικό του Citroen 2CV των 138.000 ευρώ;


ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟΥ CITROEN 2CV SAHARA ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ 138.000 ΕΥΡΩ, ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΝΟΧΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΟΓΥΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.

  • 27/7/2020

Δεν πρόκειται για το παλαιότερο Citroen 2CV που κατασκευάστηκε ποτέ ούτε φυσικά και για εκείνο με το πλουσιότερο ιστορικό. Και όμως το πράσινο 2CV Sahara του 1964 πρόκειται σύντομα να αλλάξει χέρια έναντι 138.000 ευρώ.

Τι το κάνει τόσο πολύτιμο και ξεχωριστό; Το γεγονός ότι παρήχθησαν μόλις 86 αντίτυπα της συγκεκριμένης έκδοσης, η οποία μάλιστα τέθηκαν στην υπηρεσία της ισπανικής αστυνομίας.

Πλήρως ανακατασκευασμένο, το συγκεκριμένο 2CV έχει αλλάξει μόλις δύο ιδιοκτήτες από τη στιγμή που εγκατέλειψε την αστυνομική του καριέρα.

Την άριστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται πιστοποιούν και τα 5.000 χιλιόμετρα που έχει διανύσει μέχρι σήμερα, ωστόσο, αυτό ίσως να μην ήταν αρκετό για να δικαιολογήσει την τιμή των 138.000 ευρώ αν κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειές του δεν κρυβόταν μια μηχανολογικήφύσεως ιδιαιτερότητα.

Ο λόγος για έναν δεύτερο κινητήρα τοποθετημένο στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, με τη βοήθεια του οποίου το συγκεκριμένο 2CV αποκτά κίνηση και στους τέσσεριςτροχούς.

Και οι δύο κινητήρες είναι του ίδιου τύπου και είναι οι αυθεντικοί καθώς όχι μόνον δεν έχουν αντικατασταθεί αλλά και δεν έχουν υποστεί κάποιου είδους μετατροπή.