Ποιο είναι το μέλλον του Nissan Navara;


Το Navara δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα pickup της αγοράς και αχώριστος σύντροφος για πολλούς επαγγελματίες.

  • KEΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 25/2/2021

Πέρυσι το φθινόπωρο η Nissan είχε παρουσιάσει το facelift Navara που κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη και διατίθεται ήδη στις αγορές της Ασίας. Τα Navara που κατασκευάζονται για την ευρωπαϊκή αγορά βγαίνουν από το εργοστάσιο της Nissan στην Βαρκελώνη.

Ωστόσο, το βρετανικό Autocar αναφέρει πως το facelift μοντέλο δεν θα διατεθεί στην Ευρώπη και θα συνεχίσει να πωλείται το τρέχον Navara μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής του μοντέλου. Αυτή είναι η 3η γενιά που με κάποιες μικρές ανανεώσεις και εκδόσεις πωλείται στην ευρωπαϊκή αγορά από το 2014.

Βάσει προγραμματισμού το τρέχων Navara θα σταματήσει να παράγεται κάπου μέσα στο 2022 και προς το παρόν δεν υπάρχει επιβεβαίωση για κάποιον αντικαταστάτη του δημοφιλούς pickup. Και αν ληφθεί υπόψη το πλάνο αναδιοργάνωσης της παρουσίας της Nissan στην Ευρώπη με λιγότερα μοντέλα, τότε αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος του Navara.

Μια τέτοια απόφαση σίγουρα θα ήταν πολύ απογοητευτική για τους επαγγελματίες οδηγούς και όσους χρησιμοποιούν αυτοκίνητα όπως το πολύ αξιόλογο Navara. Και σε καμία περίπτωση το Navara δεν πρέπει να συσχετίζεται με την αποτυχημένη προσπάθεια της Mercedes να μπει στην αγορά με την πανάκριβη X-Class…