Ποιο είναι το μυστηριώδες Toyota Harrier;


Το Toyota Harrier αποτελεί άγνωστο μέγεθος για την ευρωπαϊκή αγορά, δεν ισχύει το ίδιο ωστόσο για τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου η οποία πολύ σύντομα πρόκειται να υποδεχθεί την επόμενη γενιά του μυστηριώδους SUV.

  • 8/4/2020

Το Toyota Harrier ίσως να μην σας λέει κάτι σαν όνομα, μιας και η μέχρι τώρα πορεία του το έχει κρατήσει μακριά από την ευρωπαϊκή αγορά. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα τετράτροχο που διατίθεται εντός των ιαπωνικών συνόρων και σε επιλεγμένες αγορές της Ασίας, παρά το γεγονός ότι οι προδιαγραφές του θα μπορούσαν κάλλιστα να του εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή πορεία και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Και αυτό γιατί «πατώντας» πάνω στο δάπεδο του ήδη γνωστού RAV4, το νέο Toyota Harrier θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε η αμέσως προηγούμενη γενιά του, υιοθετώντας τις προδιαγραφές ενός μεγαλόσωμου και πολυτελούς SUV.

H σχεδιαστική συνάφεια με την οικογένεια μοντέλων της Lexus είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, όπως άλλωστε και η πρόθεση της Ιαπωνικής φίρμας να προσδώσει στο νέο SUV έναν χαρακτήρα πολύ διαφορετικό από εκείνον του RAV4 στο οποίο βασίζεται.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το νέο Toyota Harrier να εφοδιάζεται με έναν δίλιτρο κινητήρα βενζίνης, αν και για τις κορυφαίες εκδόσεις του πρόκειται να επιλεγεί ένα υβριδικό σύνολο χωρητικότητας 2,5 λίτρων. Στον βασικό εξοπλισμό της συγκεκριμένης έκδοσης θα προσφέρεται και σύστημα τετρακίνησς, η παρουσία της οποίας δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη για τη βασική διαμόρφωση του αυτοκινήτου.