Ποιο μοντέλο πήρε μηδέν σε crash test του Global NCAP; (video)


Για μια ακόμη φορά βλέπουμε πόσο διαφορετικές είναι οι προδιαγραφές από αγορά σε αγορά.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: GLOBAL NCAP
  • 11/11/2020

Ανάμεσα στις τελευταίες δοκιμές πρόσκρουσης που πραγματοποίησε ο Global NCAP είναι και αυτή του πεντάθυρου αυτοκίνητου πόλης που κατασκευάζει η Maruti Suzuki για την Ινδία (ευτυχώς για εμάς). Φυσικά το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά που διατίθεται στην Ευρώπη και που έχουν πολύ καλές αξιολογήσεις από τον Euro NCAP.

Ωστόσο, καλό είναι να εκτιμάμε και ορισμένα πράγματα που θεωρούμε δεδομένα και ένα από αυτά είναι τα πολύ υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας που προσφέρουν τα μοντέλα που πωλούνται στις αγορές της γηραιάς ηπείρου. Αν έχετε αντίθετη άποψη, τότε ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο που δοκιμάστηκε η βασική έκδοση του S-Presso η οποία δεν κατάφερε να αποσπάσει κανένα αστέρι.

Η αναφορά του Global NCAP κάνει λόγο για απογοητευτική επίδοση και ανάμεσα στα πολλά αναφέρει πως ο οδηγός χτύπησε το κεφάλι του στην μεσαία κολόνα. Τα όργανα έδειξαν πολύ υψηλή πίεση στο στήθος των dummies, ενώ η ασφάλεια για τα παιδιά αξιολογήθηκε με μόλις δύο αστέρια. Για τους ενήλικές η βαθμολογία ήταν απλά 0.

Το Suzuki S-Presso είναι ένα crossover με «οικογενειακούς» χώρους που πωλείται στην Ινδία με τιμή κάτω από το ψυχολογικό όριο των 5.000 ευρώ. Με μήκος που δεν ξεπερνά τα 3,6 μέτρα και ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,0 λίτρου απόδοσης 68 ίππων, το S-Presso διεκδικεί μια καλή πορεία στην εκεί αγορά, έστω και αν τα επίπεδα ασφαλείας που προσφέρει είναι δίχως αστέρι.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Global NCAP με σύνθημα #SaferCarsForIndia ασκεί -με τις νέες αυστηρότερες προδιαγραφές των crash-test- πίεση για ασφαλέστερα αυτοκίνητα και στις τριτοκοσμικές αγορές...