Ποιο θα είναι το πέμπτο ηλεκτρικό I.D. της VW;


Από του χρόνου η γερμανική εταιρία θα εξαπολύσει μία μικρή επίθεση εγκαινιάζοντας το πρώτο μοντέλο της σειράς I.D.

  • 13/12/2018

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το hatch μοντέλο και το πρώτο της σειράς I.D. θα παρουσιαστεί επίσημα τον Απρίλιο στην έκθεση της Σαγκάης. Διόλου τυχαία η επιλογή της τοποθεσίας μιας και η Κίνα είναι αυτή την στιγμή η μεγαλύτερα αγορά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το I.D. θα είναι το πρώτο, θα έχει το μέγεθος ενός Golf και θα λανσαριστεί το 2020. Θα κατασκευάζεται στο Zwickau (κοντά στα σύνορα με την Τσεχία) από τα τέλη 2019.

Στα τέλη του 2020 θα ακολουθήσει το I.D. Crozz που θα έχει ένα crossover χαρακτήρα και μέγεθος όσο ένα Tiguan, ενώ θα έχει και δύο ηλεκτροκινητήρες για τετρακίνηση και αυτονομία στα 500 km. Το I.D. Buzz θα κυκλοφορήσει το 2022 και θα αναβιώσει το θρυλικό T1 (την γνωστή «κλούβα») με μήκος κοντά στα πέντε μέτρα, τεράστιους χώρους και δυνατούς ηλεκτροκινητήρες μπροστά και πίσω.

Το 2023 θα δούμε ένα μεσαία sedan με χώρους ανάλογους ενός Superb. Αυτό το μοντέλο θα αποτελέσει τον άμεσο αντίπαλο του Tesla Model S. Κάπου εκεί φαίνεται πως έχει δρομολογηθεί και ένα μεγάλο SUV ως I.D. Lounge με μήκος που θα φτάνει περίπου τα πέντε μέτρα.

Και αυτό το ηλεκτρικό θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB, στην προκειμένη περίπτωση θα είναι στην μεγαλύτερη της εκδοχή. Θα έχει τεράστιο μεταξόνιο στα 3.300 mm και που θα πετά το γάντι στο Tesla Model X που θα λανσαριστεί το 2021. Η μπαταρία του ηλεκτρικού SUV της VW θα είναι στις 111 kWh για να προσφέρει αυτονομία περίπου 600 km.