Ποιοι οδηγοί αγώνων εξέλιξαν το Cupra Born; (Video)


H διαδικασία εξέλιξης του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου Cupra Born δεν ήταν απλώς μια διαδικασία των ανθρώπων της ισπανικής εταιρείας αλλά έγινε με τη συμβολή και οδηγών αγώνων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 29/10/2021

Η Cupra έχει δώσει μεγάλη σημασία στη δημιουργία του Born, του καινούργιου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της. Τα στελέχη της δεν ήθελαν να έχουν ακόμα ένα νέο όχημα στην γκάμα τους, απλώς και μόνο για να μεγαλώσει αυτή.

Επιθυμούσαν να διακρίνεται ουσιαστικά από τον ανταγωνισμό με το να είναι πιστό στις εταιρικές αξίες της εταιρείας. Και σε αυτές περιλαμβάνεται και ο σπορ χαρακτήρας. Για τον λόγο αυτό, εκλήθησαν οι Jordi Gené και Mattias Ekström, οι οποίοι ανέλαβαν να ρυθμίσουν κατάλληλα την ανάρτηση αλλά και να δώσουν τις συμβουλές τους για το πώς να επιτευχθεί ο στόχος.

Ως πεδίο δράσης τους είχαν μια παγωμένη λίμνη στην περιφέρεια Lapland, τη βορειότερη από τις συνολικά 19 από τις οποίες αποτελείται η Φινλανδία. Τόσο στην παγωμένη επιφάνεια αυτής, όσο με μερικές από τις πιο απαιτητικές πίστες της Ευρώπης, οι δύο έμπειροι οδηγοί αγώνων διάνυσαν περισσότερα από 3.000 km οδηγώντας τα πρωτότυπα για να βοηθήσουν τους τεχνικούς της Cupra να ρυθμίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το σύστημα διεύθυνσης του οχήματος, την ανάρτηση και τα φρένα. 

Όπως δήλωσε η κυρία Marta Almuni, Τεχνική Διευθύντρια εξέλιξης του Born: «Τα αγωνιστικά οχήματα είναι η πηγή έμπνευσης για όλα τα μοντέλα της Cupra και αυτοί που τα οδηγούν καλύτερα είναι οι οδηγοί αγώνων. Θέλουμε τα αυτοκίνητά μας να έχουν ακριβή και έντονα δυναμικά χαρακτηριστικά και να μεταδίδουν στον οδηγό όσο καλύτερα γίνεται την αίσθηση από τον δρόμο».

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε μερικά πλάνα από τη διαδικασία εξέλιξης του Born στις παγωμένες επιφάνειες της Φινλανδίας.