Ποιος δεν θα ήθελε αυτό το παλιό… καινούργιο Toyota Land Cruiser;


Αν θεωρείται την G-Wagen ως ένα από τα πιο «κλασάτα» και ακριβά 4x4 τότε το παλιό Land Cruiser είναι αυτό για τα low budget πορτοφόλια.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/9/2019

Για αυτό, άλλωστε, η Toyota συνεχίζει να παράγει το παλιό 70άρι Land Cruiser και να το πουλά σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως στην Ασία, στη Νότια Αμερική και στη Νότια Αφρική. Μάλιστα, η Toyota όχι μόνο θα συνεχίσει να διαθέτει το παλιό Land Cruiser αλλά ανακοίνωσε και μια ειδική έκδοση με την ονομασία Namib, όπως μία από τις μεγαλύτερες ερήμους του πλανήτη.

Πρόκειται για ένα αυθεντικό 4x4 με μηχανικό σύστημα μετάδοσης από την δεκαετία του 1980 και παλιές κλασικές εκτός δρόμου δυνατότητες. Αλλά πάνω απ όλα για ένα εργαλείο δίχως ο οδηγός του να αγχώνεται για γρατζουνιές και εκδορές (συγκριτικά με ένα κυριλέ big-SUV).

Σε αντίθεση με το ρετρό σχεδιαστικά αμάξωμα το εσωτερικό έχει όλα τα βασικά σύγχρονα κομφόρ με μία οθόνη αφής, σύστημα πλοήγησης και διάφορες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Την κίνηση αναλαμβάνει ένας V8 turbo-diesel με χωρητικότητα 4,5 lt που αποδίδει 205 PS και 430 Nm.  

Προφανώς το συγκεκριμένο Toyota να μην παρουσιάζει κανένα πρακτικό ενδιαφέρον για εμάς. Φαντάζεστε όμως τα «στραβοκεφαλιάσματα» αν κυκλοφορούσατε στους ελληνικούς δρόμους με ένα παλιό… καινούργιο Land Cruiser;