Ποιός θυμάται την εκκεντρική Alfa Romeo RZ; (video)


Ασυνήθιστη εμφάνιση για την κλειστή Alfa Romeo SZ, αλλά και την ανοιχτή RZ, έχει βάλει το χεράκι του και ο Zagato, αλλά ιδιαίτερα ευχάριστη οδηγικά, χάρη στον 3λιτρο 6κύλινδρο κινητήρα των 207 ίππων.

  • 15/6/2021

Η Alfa Romeo SZ και η ανοιχτή έκδοση αυτής RZ, είναι δύο από τα πιο «αλλόκοτα» αυτοκίνητα που φόρεσαν ποτέ το σήμα της ιταλικής εταιρείας και ο Doug DeMuro είχε πρόσφατα την ευκαιρία να δει από κοντά ένα σπανιότατο RZ. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήρθε στη ζωή χάρη στην Alfa Romeo και τον Zagato, η οποία είχε τη φήμη των κομψών σχεδίων για τα μοντέλα της, έτσι ανέλαβαν από κοινού τα SZ και RZ.  

Η εκκεντρική όψη της Alfa Romeo RZ έχει να κάνει κυρίως με την εξωτερική της εμφάνιση, αλλά και με τη σχεδίαση του εσωτερικού. Η «περίεργη» σιλουέτα της ξεκινά αρχικά από το εμπρός μέρος, όπου η μικρή μάσκα και τα έξι μικρά τετράγωνα φωτιστικά σώματα κάπως ξενίζουν.

Περνώντας στο πλάι, γίνεται αμέσως αντιληπτό στον παρατηρητή το ψηλό αμάξωμα, το οποίο καταλήγει στο πίσω μέρος επίσης απότομα, σαν να «καμπουριάζει». Έπειτα είναι ο τρόπος για να ανοίξεις την οροφή. Θα πρέπει πρώτα να σβήσεις τον κινητήρα και μετά να πιέσεις το μπουτόν που σου ανοίγει το πρώτο κάλυμμα.

Στη συνέχεια, πρέπει να αναδιπλώσεις το κάθισμα του οδηγού για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις μια μικρή λαβή που βρίσκεται από πίσω. Και αφού τα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα και έχει σηκώσει το κάλυμμα, μπορείς να κατεβάσεις την οροφή και να την ασφαλίσεις.

Οι Alfa Romeo SZ και RZ εφοδιάζονταν με έναν 3λιτρο ατμοσφαιρικό V6 κινητήρα, ο οποίος απέδιδε 207 ίππους και συνδυαζόταν με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με πέντε σχέσεις. Παρά την ασυνήθιστη εμφάνιση του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τον DeMuro, είναι ιδιαίτερα ευχάριστη στην οδήγησή της.