Πωλείται ελληνική Toyota Corolla του 1974 με τις ζελατίνες


Με 92.000 χιλιόμετρα και τις ζελατίνες στις επενδύσεις των θυρών, η σπάνια Toyota Corolla 1974 SR Sprinter πωλείται επί ελληνικού εδάφους.

  • ΠΗΓΗ: Marketplace/Facebook
  • 10/10/2020

Για τους λάτρεις των κλασικών αυτοκινήτων και δη των ιαπωνικών, η Toyota Corolla –το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη- αποτελεί μια εξαιρετική βάση πάνω στην οποία μπορείς να χτίσεις οποιαδήποτε συλλογή.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνες οι περιπτώσεις που η πολυφορεμένη Toyota Corolla -σχεδόν 50 εκατομμύρια αντίτυπα είναι αυτά- διεκδικεί μια σαφώς υψηλότερη θέση στην ιεραρχία των made in Japan κλασικών αυτοκινήτων.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η ελληνική Toyota Corolla που φιγουράρει σε γνωστούς διαδικτυακούς τόπους με πωλητήριο και τιμή πόρτας τα 15.000 ευρώ.

Πολλά; Πιθανόν, όπως θα έχει ήδη καταλάβει ωστόσο δεν πρόκειται για μια Toyota Corolla της σειράς αλλά για μια «ειδική» έκδοση που μετρά ήδη 46 χρόνια ζωής.

Δεν είναι όμως μόνο η ηλικία του αυτοκινήτου που το κάνει τόσο ξεχωριστό αλλά το γεγονός ότι ανήκει στην οικογένεια SR Sprinter, κρύβοντας πίσω από τις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματός τον εργοστασιακά αναβαθμισμένο κινητήρα 3K-B, χωρητικότητας 1.166 κ.εκ. και απόδοσης 77 ίππων.

H πορτοκαλί Toyota Corolla βρίσκεται σε άριστη κατάσταση παρά τα 46 χρόνια ζωής καθώς στο οδόμετρό της έχουν προστεθεί μόλις 92.300 χιλιόμετρα.

Οι ζελατίνες που παραμένουν στις επενδύσεις των θυρών είναι ενδεικτικές της προσεκτικής χρήσης που έχει γίνει στο αυτοκίνητο, αξία του οποίου στο χρηματιστήριο των κλασικών οχημάτων δεν απέχει σημαντικά από το ποσό το οποίο ζητά σήμερα ο ιδιοκτήτης του.

Ακόμα, λοιπόν, κι αν δεν βρεθεί κάποιος στη χώρα μας για να καταβάλλει το ποσό των 15.000 ευρώ για να αποκτήσει μια… Corolla, δεν αποκλείεται το κλασικό Toyota να πάρει τον δρόμο της ξενιτιάς.