Πωλείται και η τελευταία Alfa Romeo Disco Volante Spyder


Οι συλλέκτες θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αποκτήσουν μια από τις ελάχιστες Disco Volante Spyder. Συγκεκριμένα, μία από τις επτά.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 8/2/2021

Η Alfa Romeo Disco Volante Spyder είναι η ζωντανή απόδειξη πως οι Ιταλοί κάθε άλλο παρά έχουν ξεχάσει την τέχνη της αμαξοποιίας που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής τη δεκαετία του ’50 αλλά και του ’60. Για όσους ήθελαν το αυτοκίνητό τους να είναι μοναδικό και ξεχωριστό.

Ακριβώς όπως είναι και η Disco Volante Spyder, που κατασκευαζόταν σε πολύ μικρούς αριθμούς, φτιάχτηκαν μόλις 7, από την Carrozzeria Touring στην Ιταλία. Για την ολοκλήρωση κάθε μιας απαιτούνταν συνολικά 6 μήνες και 4.000 εργατοώρες, ενώ είναι σχεδόν εξολοκλήρου χειροποίητη.

Η βάση της εντυπωσιακής ανοιχτής Alfa Romeo με τη χαρακτηριστική εμφάνιση είναι η 8C, στην οποία βέβαια έχουν γίνει πολλές αλλαγές και μετατροπές. Ο κινητήρας της είναι ο V8 των 4.700 cc προέλευσης Ferrari, αλλά είναι σαφώς πως η Disco Volante Spyder δεν έχει κατασκευαστεί με στόχο τις κορυφαίες επιδόσεις, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως είναι αργή, αλλά το χαλαρό cruising.

Το πιο σημαντικό όμως για αυτό το πραγματικά πολύ σπάνιο αυτοκίνητο είναι η μοναδική του αισθητική που συνδέει σύγχρονα στοιχεία με κλασικά και θεωρείται ένα κινητό έργο τέχνης. Που φυσικά θα βρει νέο ιδιοκτήτη με ένα υψηλό αντίτιμο. Το να μην πωληθεί θεωρείται απίθανο, καθώς οι συλλέκτες θα έχουν πολύ λίγες φορές τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια.