Πωλείται μία Lamborghini Countach με πολύ μεγάλο... ειδικό βάρος!


Πρόκειται για μια Countach που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το σημαντικότερο ανήκε στον Mario Andretti.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/7/2019

Οι συστάσεις για έναν από τους μεγαλύτερους οδηγούς αγώνων, τον Mario Andretti που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα στην F1 και στο Indy 500, αλλά και με νίκες στο Le Mans, προφανώς και περιττεύουν. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζατε είναι η μεγάλη αγάπη του Ιταλού για τις Lamborghini. Ειδικά για τις Countach.

Όπως αυτή η κόκκινη του 1984 που θα πωληθεί σε δημοπρασία από την Motor Car Gallery και αναμένεται να πετύχει μια τιμή περίπου στο μισό εκατομμύριο δολάρια. Πέρα από την προστιθέμενη αξία που δίνει η υπογραφή του Andretti, η συγκεκριμένη Countach είναι μόλις μία από τα 321 μοντέλα της έκδοσης 5000 S.

Την κίνηση αναλαμβάνει ένας πλήρως λειτουργικός ατμοσφαιρικός V12 χωρητικότητας 5,0 lt που αποδίδει 371 PS και η τροφοδοσία γίνεται με καρμπυρατέρ αφού αργότερα εμφανίσθηκε έκδοση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψεκασμό.

Στο κοντέρ του αυτοκινήτου υπάρχουν «γραμμένα» μόλις 17.715 km και αν συνυπολογίσετε τόσο την συναισθηματική Andretti αξία όσο και την πολύ κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αυτοκίνητο, τότε η τιμή μπορεί να ανέβει ακόμη ψηλότερα.