Πωλείται στην Ελλάδα η Lancia Delta Integrale του Mr. Bean! Αυτή είναι η τιμή της (photos)


Σύμφωνα με την αγγελία το αυτοκίνητο βρίσκεται στη Βούλα Αττικής, φυλάσσεται σε γκαράζ, είναι σε άριστη κατάσταση και έχει ελληνικές ιστορικές πινακίδες.

  • ΦΩΤ.: Iconic Auctioneers
  • 5/4/2024

Ήταν Ιανουάριος του 2023 όταν σας είχαμε ενημέρωσει ότι o οίκος δημοπρασιών Iconic Auctioneers έβγαζε στο σφυρί μια Lancia HF Integrale Evo II. Ο λόγος που σας παρουσιάσαμε τη συγκεκριμένη δημοπρασία ήταν ο πρώην κάτοχος του αυτοκινήτου, ο διάσημος ηθοποιός Rowan Atkinson που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο μέσα από τον ρόλο του Mr. Bean.

Ο Atkinson είναι εξίσου γνωστός και για το πάθος που έχει με τα αυτοκίνητα διατηρώντας μια μεγάλη συλλογή από σπάνια, γρήγορα και πανάκριβα μοντέλα.

Ένα από αυτά ήταν και η Lancia που βλέπετε στις φωτογραφίες με το εργοστασιακό χρώμα Lord Blue. Το αυτοκίνητο διατέθηκε αρχικά στην Ιαπωνία και στη συνέχεια, το 2011, κατέληξε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Μάιο του 2021 ο Rowan Atkinson την αγόρασε, έχοντας κάτι περισσότερα από 87.000 km στο οδόμετρό της.

Ο Βρετανός την κράτησε για λιγότερο από 2 χρόνια, κάνοντας σχεδόν 3.000 km στο τιμόνι της. Ισως η αριστεροτίμονη έκδοσή της να μην του ήταν οικεία για μετακίνηση στους βρετανικούς δρόμους, όπου κυριαρχούν τα δεξιοτίμονα αυτοκίνητα. Κάπως έτσι βγήκε στο σφυρί και η μεγαλύτερη προσφορά που έγινε ήταν 102.000 ευρώ.

Σήμερα, σχεδόν 14 μήνες μετά, το αυτοκίνητο βρίσκεται στη Βούλα Αττικής και ο κ. Ανδρέας το πουλάει μέσω του car.gr για 220.000 ευρώ! Ο κ. Ανδρέας αναφέρει στην αγγελία ότι η Lancia βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, έχει ελληνικές ιστορικές πινακίδες, είναι μόνιμα παρκαρισμένη σε γκαράζ και έχει κάνει 89.608 km.

Κάτω από το καπό της βρίσκεται ο δίλιτρος 16βάλβιδος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, ο οποίος αποδίδει ισχύ 215 PS και ροπή 314 Nm. Η πιο ισχυρή Integrale που παρήχθη ποτέ διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων που περνάει την κίνηση σε όλους τους τροχούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο «Mr. Bean» έκανε «καλοκαιρινή» την McLaren F1!

Το ένα και μοναδικό Honda NSX που πωλείται στην Ελλάδα – Δείτε την τιμή του

Το ελληνικό Skoda Favorit του 1993 με τα 34 km στο κοντέρ (photos)