Το ένα και μοναδικό Honda NSX που πωλείται στην Ελλάδα – Δείτε την τιμή του


Μια καλοδιατηρημένη μονάδα του ιαπωνικού supercar, το οποίο αναπτύχθηκε για να τα βάλει με τα «θηρία» της Ferrari, είναι διαθέσιμη προς πώληση στην Ελλάδα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CAR.GR
  • 22/10/2023

Το Honda NSX έκανε πρεμιέρα το 1991, φέρνοντας τα πάνω κάτω στην παγκόσμια αγορά των super cars. Οι Ιάπωνες είχαν θέσει ως στόχο τη Ferrari 348, θέλοντας να ξεπεράσουν τις επιδόσεις του V8 της, προσφέροντας ταυτόχρονα εξαιρετική αξιοπιστία και «fun to drive» χαρακτηριστικά.  

Βασιζόταν στο HP-X (Honda Pininfarina eXperimental) concept, το οποίο παρουσιάστηκε το 1984 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τορίνο εκείνης της χρονιάς κι έφερε έναν κινητήρα V6 των 3,0 L, τοποθετημένο στη μέση, με την κίνηση να περνάει στους πίσω τροχούς

Ήταν το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής που έφερε μόνοκοκ αμάξωμα, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, ενώ εξελίχθηκε στη συνέχεια με γνώμονα τον περιορισμό των ρύπων. Μπορεί η παραγωγή του ολοκληρώθηκε το 2005, με περισσότερες από 18.000 μονάδες να έχουν πουληθεί συνολικά παγκοσμίως, όμως δεν παύει να αποτελεί ένα εμβληματικό δημιούργημα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που ακόμη και σήμερα αποτελεί διακαή πόθο για πολλούς συλλέκτες αυτοκινήτων.

Ακόμη κι ο θρυλικός Gordon Murray έχει δηλώσει ότι είχε χρησιμοποιήσει το NSX ως έμπνευση για την  McLaren F1. Είχε μάλιστα αποκαλέσει τον σχεδιασμό του «μνημειώδη» για την κατηγορία του, λέγοντας επίσης ότι το μοντέλο θα μπορούσε να διαχειριστεί πολύ περισσότερη ισχύ, προσπαθώντας να πείσει την Honda να κατασκευάσει μια πιο «καυτή» έκδοση. Για την ιστορία, οι Ιάπωνες δεν δέχτηκαν.

Τώρα, 32 χρόνια μετά το λανσάρισμά του, μια καλοδιατηρημένη μονάδα του εμβληματικού Honda NSX είναι διαθέσιμη προς πώληση στην Ελλάδα μέσω του Car.gr. Πρόκειται για ένα παράδειγμα του 1991, το οποίο έχει 23.891 km στον χιλιομετρητή του. Φυσικά, κάτω από το κάλυμμα κρύβεται ο ίδιος κινητήρας V6 χωρητικότητας 3,0 L, ο οποίος αποδίδει 280 PS και 285 Nm ροπής και συνοδεύεται από ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων.

Όσο για το εξωτερικό, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, κρίνοντας από τις φωτογραφίες της αγγελίας. Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα, ενώ το εσωτερικό έχει επενδυθεί με δέρμα σε μαύρο χρώμα. Όντας ιδιαίτερα σπάνιο στην Ελλάδα και δεδομένης της αψεγάδιαστης εμφάνισής του, το συγκεκριμένο NSX κοστίζει 180.000 ευρώ.

Πηγή: Car.gr