Ο Mr. Bean ξαναχτυπά: «Τα ηλεκτρικά μού θυμίζουν πλυντήριο ρούχων που κάνει στύψιμο» (video)


Ο αμετανόητος petrolhead Rowan Atkinson μπήκε στην πίστα του Goodwood με το Toyota GR Yaris H2 και όταν κλήθηκε να κάνει δηλώσεις... απασφάλισε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤΟ: TOYOTA UK
  • 16/7/2023

Ο ηθοποιός Rowan Atkinson, γνωστός στους περισσότερους για τον χαρακτήρα του Mr. Bean, ως γνήσιος petrolhead έκανε την εμφάνισή του στο Φεστιβάλ Ταχύτητας Goodwood. Μάλιστα δεν έμεινε στον ρόλο του θεατή αλλά φόρεσε φόρμα και μπήκε στην πίστα με το Toyota GR Yaris H2 προωθώντας την τεχνολογία του υδρογόνου και των κυψελών καυσίμου.

Ο Atkinson, ο οποίος διαθέτει μια πανάκριβη συλλογή αυτοκινήτων, πριν από λίγο καιρό είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με άρθρο του στον Guardian όπου παρουσίαζε τους λόγους για τους οποίους είναι επιφυλακτικός -έως αντίθετος- στο εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων.

Μέσα από το hot hatch της Toyota ο Atkinson έκανε δηλώσεις στην κάμερα της διοργάνωσης και μίλησε για την πεποίθησή του ότι τα οχήματα με κυψέλες καυσίμου θα μπορούσαν να γίνουν μια βιώσιμη εναλλακτική των EVs τα οποία είναι γνωστό ότι δεν συμπαθεί ιδιαίτερα.

«Για αυτό είμαι εδώ σήμερα, για να υποστηρίξω την ιδέα του να έχουμε το μυαλό μας ανοικτό στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τροφοδοτήσουμε τα αυτοκίνητα στο μέλλον. Πιστεύω, ειδικά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ότι τα ηλεκτρικά αγωνιστικά δεν αποτελούν λύση καθώς ακούγονται σαν πλυντήριο ρούχων όταν κάνει στύψιμο. Είναι δύσκολο αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό το μοναδικό συναίσθημα που προσφέρει ένας κινητήρας με πιστόνια. Ίσως κάποια στιγμή να συνηθίσουμε τα ηλεκτρικά αλλά την παρούσα φάση υπάρχουν αγοραστές που αντιστέκονται σε αυτά».

Στα σχόλια του video έγινε ένας μικρός χαμός με τις δηλώσεις του Mr. Bean, με τους περισσότερους χρήστες να επικροτούν τις απόψεις του. Μάλιστα, κάποιοι εντυπωσιάστηκαν με την ξεκάθαρη τοποθέτησή του προτείνοντας στο Top Gear να του δώσει θέση παρουσιαστή!

Τέλος, θυμίζουμε ότι ο ισχυρός άντρα της Toyota, Akio Toyoda, έχει εκφράσει μια παρόμοια άποψη με αυτή του Atkinson σχετικά με τον ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα. Η Toyota πάντως συνεχίζει να έχει το βλέμμα της στραμμένο προς την ηλεκτροκίνηση ωστόσο θεωρεί ότι πρέπει πάνω στο «τραπέζι» να υπάρχουν και άλλες τεχνολογίες και μία από αυτές είναι το υδρογόνο και οι κυψέλες καυσίμων.